algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Quel Prohens, amb «Sense títol», guanya el primer premi de Fonart

El guardó del públic fou per a Toni Bestard amb el curt 'Niño Vudú'

Aquest dissabte, en el Teatre Xesc Forteza de Palma, va tenir lloc la projecció dels sis curtmetratges finalistes en la categoria Pantalla balear del 5è Festival de Curtmetratges de les Illes Balears (Fonart 2005).

Després de la projecció, el jurat format per Andreu Manresa, Josep Antoni Mendiola (col·laborador de Diari de Balears)i Josep Truyol decidí per unanimitat atorgar el primer premi del Festival a Quel Prohens, per la direcció del curt Sense títo.

Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern, lliurava el premi al pare del guanyador, Quel Prohens, que no hi podia assistir per motius laborals.

El premi del jurat a la categoria Pantalla Balear consta d'una estatueta, el «foner» i de tres mil euros, quantitat que el director podrà cobrar en metàl·lic o podrà bescanviar amb una beca per ampliar formació a la prestigiosa Escula Internacional de Cine y Televisión de San Antonio de les Baños, a Cuba, escola fundada i presidida per l'escriptor i periodista i Nobel de Literatura colombià Gabriel García Márquez.

D'altra banda, el premi del públic de la categoria Pantalla Balear fou per a Toni Bestard, per la direcció del curtmetratge Niño Vudú. Aquest guardó consisteix en 1.000 euros a més de l'estatueta del festival (el «foner»).

A més a més, la nit de dissabte es lliuraren també els premis de la categoria de VideoClips Musicals. Els devuit vídeos finalistes es projectaren divendres dia 9.

El jurat, que era integrat per Robert Grima, Philip Rogan, Maria Romans i Yuriria Montero, acordaren per unanimitat lliurar el premi del jurat a la categoria vídeoclips musicals del 5è festival de curts a Mauro Entrialgo per la direcció del vídeoclip Mis amigos bailan días de chanda, amb música del grup Esteban Light. I el públic present decidia amb les seves votacions atorgar el premi del públic a César Díaz Meléndez, per la direcció del vídeo Arroz pegao, del grup musical El Comba Linga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris