nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Carles d'Anglaterra és interrogat per la mort de Diana per Scotland Yard

El príncep Carles d'Anglaterra va ser interrogat formalment la setmana passada per detectius d'Scotland Yard que investiguen la mort de la seva exesposa i princesa Diana de Gal·les en un accident de cotxe a París el 1997, segons informava ahir el diari The Sunday Times.

L'excomissari de la Policia Metropolitana de Londres, Lord Stevens, es va reunir amb el príncep a Clarence House per interrogar-lo durant diverses hores sobre els fets que van portar a la mort de Diana.

El portaveu del príncep es va negar a divulgar detalls de l'entrevista, però se sap que Stevens tenia previst preguntar a Carles sobre la seva resposta a l'acusació que va formar part d'un complot per assassinar la seva exdona.

Carta de Diana
Una carta presumptament escrita per Diana contenia acusacions sobre el complot, sostenint que Carles i els seus amics van estar planejant el seu assassinat. La carta servirà com a prova a la investigació que va ser ordenada fa dos anys pel jutge d'instrucció de la reialesa, Michael Burgess.

A la carta, de la qual van ser publicats detalls íntegres el dia en el qual es va obrir la investigació el gener de 2004, la princesa suposadament va escriure: «El meu marit està planejant 'un accident' al meu cotxe, uns frens trencats (...) per aplanar el camí per casar-se».

Encara que el cotxe sinistrat en el qual va morir la princesa va ser exhaustivament analitzat per les autoritats franceses, Burgess va ordenar la seva pròpia investigació policíaca per cooperar a separar «els fets de la ficció i l'especulació».

Durant l'interrogatori es van confrontar les declaracions del príncep amb les acusacions contingudes a la carta que l'exmajordom de Diana, Paul Burrell, va afirmar que va ser escrita deu mesos abans de la seva mort.

Un portaveu del príncep de Gal·les va dir que «Clarence House pot confirmar que Lord Stevens es va reunir amb el príncep de Gal·les recentment com a part de la seva investigació sobre la mort de la princesa de Gal·les».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris