nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els col·leccionistes i trescadors de somnis a la recerca del llibre perdut

L'onzena Fireta de llibres i tebeos vells de Manacor fou tot un èxit

Venedors i compradors d'il·lusions, somnis de paper, superherois de sempre i altres rescatats de l'oblit. Els personatges més famosos del còmic, col·leccionistes a la recerca de la joia més preuada, amants de la lectura o visitants d'un diumenge ennigulat i fred, ompliren ahir al matí el claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor. Per unes hores el recinte va esdevenir una àmplia i encisadora biblioteca on la màgia dels llibres captivà petits i grans.

L'onzena edició de la Fireta de llibres i tebeos vells, organitzada per l'Ajuntament de Manacor i el Consell de Mallorca, obria les portes un any més amb un èxit total de públic, amb més llibres i paradetes que mai i amb un atractiu afegit, ja que enguany s'estrenava un claustre totalment reformat.

Llibres antics, de segona mà, autèntiques relíquies, exemplars desclassificats... estaven a l'abast de tots els compradors a preus molt assequibles. Alguns cercaven llibres en concret i se n'anaren cap baix, mentre que altres s'endugueren els exemplars que més il·lusió els feia després d'una intensa recerca. La qüestió era no tornar amb les mans buides. Després hi havia aquells que sí que pogueren augmentar la seva preuada col·lecció.

Muntanyes de còmics, d'Spiderman, del Capitán Trueno, del Guerrero del Antifaz, dels personatges de Disney, llibres clàssics, de viatges de rutes... omplien les més de 40 paradetes instal·lades en el Claustre.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Mercant, va destacar l'èxit de convocatòria. «En aquesta edició passaran més d'un milenar de persones pel Claustre. Són molts els interessats en aquest esdeveniment. És una excel·lent oportunitat per comprar llibres, ja que n'hi ha molts que són difícils de trobar. Ve gent no només de Manacor, sinó de tot Mallorca. Enguany també tenim claustre reformat i és sens dubte un bon atractiu». Durant tot el matí, es va poder sentir la música dels xeremiers que animaven l'esdeveniment.

Hi hagué altres actes paral·lels. Així, a la biblioteca hi hagué un contacontes a càrrec de Guillem Sansó, que captà l'atenció dels més petits que participaren activament de la festa. També es dugué a terme un taller de còmic de manga al primer pis, al qual s'apuntaren apuntaren 25 nins que mostraren les seves habilitats en el dibuix.

A la Fireta també hi hagué una paradeta solidària de Llevant en Marxa per recaptar fons a favor d'aquesta ONG manacorina. L'Ajuntament es planteja perllongar-lo a tot el dia per l'interès que desperta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris