algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Les corals de la UIB canten al Nadal

Gairebé cinc-cents cantaires de tota edat es reuniren a l'Auditòrium per celebrar el tradicional concert

63366

La solista Lidia Fernández amb la Coral Juvenil.

CURRO VIERA.

M. TOUS. Palma.
Un any més, i era el que en feia denou, la gran família que compon la coral de la UIB reuní un nombrós públic entusiasmat per uns cantaires (gairebé cinc-cents) que ompliren l'Auditòrium amb unes veus i cançons molt nadalenques.

Els primers a rompre el silenci foren els nombrosíssims membres de les corals infantils de Joventuts Musicals (corals Cincset, Vuitdeu i Onzetretze). Després que molts dels menuts localitzassin i saludassin els seus pares i familiars entre el públic oferiren El fred de Nadai Els tres reis, La nit de Nadal, La llum de l'estrella i Lleva't, lleva't Joana dde la suite Els tres reis de Jordi Domènech. Els infants actuaren sota la direcció d'Irina Capriles, Maria Antònia Crespí, Lidia Fernández, María Gómez i Pilar Riera.

Les següents a actuar foren les integrants de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals, amb un repertori molt tradicional: Mitjanit, Dorm, Jesús, en pau i Santa nit, en la qual Lidia Fernández actuà com a solista i obtingué el reconeixement de la directora, Concepció Oliver, que la saludà afectuosament.

La sorpresa del matí va venir de la mà dels següents cantaires: la formació que sorgia del Cor de Pares i Mares, del Cor de Mestres Cantaires i del Cort de la Universitat Oberta per a Majors. Tots vestits de negre, i elles amb mocadors de vius colors al coll o una flor a la solapa, entonaren temes americans amb l'acompanyament d'instrumentistes com Pere Cortès, Tomeu Ramis i Marielva Rísquez, que empraren guitarrons, maraques o flautes en els arranjaments. Sota la direcció d'Irina Caprimes i de Maria Antònia Riera, aquesta formació tan heterogènia interpretà, molt homogèniament, Salta navideña (una nadala argentina); Los reyes magos (takirari bolivià), Ring the bells (EUA), Llévame a ver a Jesús (Puerto Rico), i l'ovacionat 'aguinaldo margariteño' veneçolà Adoremos a Dios.

El matí transcorria molt aviat pel públic que esperava a l'Auditòrium. Aleshores, amb l'Orfeó, la Coral i la Camerata Instrumental de la UIB col·locats a l'escenari, el director Joan Company anunciava la pregonera. Mireia Barrera, directora del Cor Madrigal de Barcelona i del Coro Nacional de España, assegurava que era un honor ser pregonera de la festa i va fer assenyalar la importància de la coral de la Universitat, que és un fidel reflex de la societat, ja que acull des d'infants a persones majors. A més, la pregonera, que ha tingut una àmplia relació amb la coral de Joventuts Musicals, es feia ressò de la importància de la música com a enriquiment personal i cultural de la societat.

And the Glory of the Lord, Glory to God, Lift up your heads i O ye gates, a més d'Hallellujah, de l'oratori Messies de Händel, foren els temes oferits pels membres de l'Orfeó, Coral i Camerata Instrumental, sota la direcció de Joan Company.

La jornada acabava i era el torn de tots els cantaires damunt de l'escenari. Quan tots estigueren col·locats, el rector, Avel·lí Blasco, felicità el Nadal amb els millors desitjos de pau, benestar i solidaritat per al 2006 de part de tots: «Des de les veus pures a les madures i sàvies que avui escoltam».

La versió d'Adeste Fideles, de Joan Maria Thomàs, tancà un concert en el qual es convidà el públic a participar i a intentar fer-ho «tan bé com els nins».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris