nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Mateu Matas Ordines guanya el primer premi del II Certamen de Gloses de Santa Maria del Camí

P.G.Palma.
L'auditori de Ses Cases des Mestres acollirà el pròxim dia 17 de desembre, a partir de les 20.30 hores, la gala de lliurament dels premis del II Certamen de Gloses de Santa Maria del Camí, que convoca l'Associació de Pensionistes i Jubilitats de la localitat.

Els assistents a l'acte, que servirà per presentar la darrerament constituïda Associació d'Amics de la Glosa de Santa Maria, podran gaudir d'una mostra d'aquest art ancestral, a partir de la lectura dels treballs guardonats i d'un combat de gloses de picat amb la participació de glosadors de Mallorca i de Menorca.

Després d'avaluar els 65 treballs presentats a concurs, el jurat integrat pel president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila, i els professors Miquel Sbert i Felip Munar, decidí el passat dia 15 d'octubre atorgar el primer premi del II Certamen de Gloses, dotat amb 600 euros i diploma, a Mateu Matas Ordines per Un futur que no vull viure.

El segon premi, de 400 euros, ha estat per a Francisca Catalina Cabot, per Restaurant fideu fi; el tercer premi, de 200 euros, per a Serafí Guiscafré i Milans a la caça; i el quart premi, de 100 euros, per a Antoni Galmés i el seu trebalSa figuera des padrí.

El jurat també acordà distingir amb accèsits les obres de Jordi Cloquell Noceres, amb Or passat per Manacor; Francisca Palou, per No tenc res per posar-me; Antoni Colomer Llobera, per Glosa als Països Catalans; i Maria Munar Estrany, per Un dia de verema a principis del segle XX. Fonts de l'organització van destacar que es lliuraran diplomes als 65 participants d'aquesta convocatòria, provinents de les Balears i de Catalunya.

Miquel Cabot Parets, promotor del projecte, valorà molt positivament el nivell de participació d'aquesta segona edició del certamen que, no només ha vist incrementat el nombre de participants, sinó «que ha tingut un nivell de les gloses, en general, molt bo». Cabot destacà que després de lliurar-se els premis, la gala continuarà amb la lectura per part dels guardonats dels treballs premiats.

Tot seguit, la Coral de la Tercera Edat oferirà un petit recital abans de donar pas a l'exhibició de gloses de picat. Aquesta mostra tindrà «una primera part en la qual quatre glosadors de Mallorca protagonitzaran una mena de combat en la qual uns i altres es contestaran fent ús de l'antiga tradició de glosar», assenyalà Miquel Cabot. A la segona part, s'oferirà una mostra de l'art de glosar menorquí, caracteritzat perquè va acompanyat de guitarra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris