nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

L'OCB ret homenatge a Guillem d'Efak en la seva gran Nit de la Cultura 2005

La gala reunirà grans intèrprets a l'auditòrium de Sa Màniga el dia 17 de desembre

91250

Diversos representants de l'OCB amb alguns dels artistes que actuaran a la gala.

EVA EGEA.Palma.
La Nit de la Cultura 2005, organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB), tindrà lloc el proper dissabte, dia 17 de desembre, a les 22.00 hores, a l'auditòrium de Sa Màniga, de Sant Llorenç des Cardassar.

Jaume Mateu, nou president de l'OCB, recordà ahir que «l'objectiu principal de l'acte és el d'homenatjar la llengua catalana a través de tota la producció cultural i, sobretot, musical». Es tracta de promoure la unitat de la llengua catalana i la cohesió social mitjançant l'idioma i per això no només s'escoltaran veus en català sinó també música instrumental que ha estat creada en català.

La gala comptarà amb la participació de primeres figures, les quals convertiran l'acte reivindicatiu en un espectacle de qualitat en què també es retrà homenatge a Guillem d'Efak, tot coincidint amb el desè aniversari de la desaparició de l'autor.

Núria Soler, de Televisió de Catalunya, i Jaume Oliver, de TVE-Illes Balears, seran els encarregats de conduir la cerimònia, que intercalarà les actuacions musicals amb el lliurament dels premis 31 de Desembre. La Capella Mallorquina encetarà la gala interpretant eCant a Formentera i, tot seguit, la polifacètica Lloll Beltran oferirà dues cançons acompanyada per Isaac Fonoll al piano.

Joan Pons, baríton menorquí de reconegut prestigi internacional, prendrà el relleu posant veu als darrers vuit poemes que escrigué Guillem d'Efak. Segurament aquest serà un dels moments més emotius de l'acte. Antoni Parera ha musicat les lletres de D'Efak i el proper 17 de desembre es podrà gaudir d'aquesta estrena tan significativa. La formació Cap pela intervendrà a la gala interpretant No som el rei i La dama de Mallorca.

El músic i compositor Joan Martorell aportarà el matís més instrumental a la gala a través de la interpretació de dues peces del seu darrer disc, Capturant un sospir.

Joan Miquel Oliver, cantautor i component d'Antònia Font, ha preparat set temes dels seus últims treballs en solitari,Surfistes a càmera lenta i Live in Paris. L'artista comentà irònicament que «dispòs de 18 minuts d'actuació i el meu disc té una durada de 27 minuts, de manera que gairabé ho podré tocar tot». Joan Miquel Oliver també oferirà el seu Inventari pis carrer Missió núm. 3, 2a, amb la col·laboració de la Capella Mallorquina, la qual serà una actuació innovadora i diferent, de marcat cràcter pop, en la qual s'integraran distints estils musicals. La cloenda de l'acte anirà a càrrec de Joan Pons, que oferirà una emotiva versió de La Balanguera acompanyat pel cor de la Capella Mallorquina.

Mateu Puigròs, batle de Sant Llorenç des Cardassar, va comentar que «volem agrair el fet que hagin pensat en nosaltres i que finalment poguem col·laborar en una iniciativa tan important com aquesta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris