nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Una exposició revisa l'escultura de les Illes de les últimes dècades

La mostra exhibeix peces de 20 autors a l'espai Ramon Llull de Palma

NURIA ABAD.Palma.
Escultura contemporània a les Illes Balears. Sota aquest títol es presenta a l'espai Ramon Llull de Palma, des del 13 de desembre al 29 de gener del 2006, una exposició que «neix de la voluntat de revisar la producció escultòrica desenvolupada en el nostre àmbit geogràfic durant les últimes dècades». Així ho va anunciar ahir Catalina Sureda, directora general de Cultura, en una roda de premsa en la qual va estar acompanyada per Antoni Vicens, gerent del Projecte Llevant, i Francisca Niell, directora de la Fundació Sa Nostra.

L'exposició, explicà Sureda, inicia el seu recorregut amb l'obra de Pere M. Pavia, «síntesi entre la tradició acadèmica i la modernitat», i Antoni Hormigo, considerat per molts com la peça angular de l'escultura contemporània a Eivissa.

Un segon grup està integrat per autors com Llorenç Ginard o Gerard Matas, nascuts entre 1935 i 1946, «el treball dels quals demostra una voluntat ferma d'establir unes pautes respecte a la normativa acadèmica». Un tercer conjunt (1949-1957) és el que s'emmarca en l'anomenada Nova Plàstica mallorquina i està format per autors com Ferran Aguiló, Pep Canyelles, Amador Magraner, Glòria Mas, Alfons Sard o Josep Maria Sirvent.

L'exposició inclou peces de Jaime Canet, Joan Cortés o Joan Costa, nascuts entre 1961 i 1966, «amb uns vincles generacionals definits per les noves possibilitats derivades del progrés tecnològic».

Finalment, l'exposició incorpora autors com Eugenio López, potser un dels escultors més significatius que treballen a Menorca, així com Carles Gispert o Jeroni Bosch, com a representants de l'última generació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris