muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Teatre des Gurugú actua al marc de la II Fira de Teatre de Llevant

La mostra pretén ser un espai per cuidar les companyies de la zona

M.L.Palma
Avui, a partir de les 21.00 hores, la companyia felanitxera Teatre des Gurugú representarà al Teatre Municipal de Manacor les obres Qui du els calçons?, de Gavin Miller, i El muntaplats, de Harold Pinter.

Les dues representacions s'emmarquen dins la segona edició de la Fira de Teatre de Llevant, que segons explicà la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Mercant, «pretén ser un espai per cuidar les companyies de teatre de la zona de Llevant», a més de «servir de trampolí» per a les petites agrupacions. «A la Fira de Teatre no podem abraçar-ho tot perquè l'espai és limitat», s'excusà Mercant.

La fira començà el passat dia 1 de desembre i la característica principal és que tots els espectacles programats, tant de teatre com de dansa, són creats i produïts dins la comarca de Llevant.

Avui, l'alemanya Stefanie Günter i el mallorquí Jaume Prohens, interpretaran l'esquetx de Gavin Miller, Qui du els calçons? El mateix dia es representarà també El muntaplats, de Harold Pinter, que dirigeix també Miller.

La primera de les obres va ser escrita per Miller fa devers cinc o sis anys i té una duració d'uns 25 minuts. Segons el propi Miller, «l'obra és com un ball que mostra les tensions entre una parella». Per una altra banda, El muntaplats, dirigida també per Miller, i traduïda per Jaume Prohens, reprodueix una història de suspens en què predomina el diàleg imprevisible entre Ben i Gus, dos assassins que esperen la seva víctima en un soterrani. Els intèrprets són Antoni Estelrich i Miquel Àngel Pons. Segons Miller, «es tracta d'una obra metafòrica amb la qual Pinter dibuixa la vida de l'home del carrer que no té poder sobre la seva vida, sinó que depèn de la seva circumstància».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris