algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Edicions 6a reobre convertida en la primera sala d'exhibició exclusiva d'obra gràfica

Després d'una reforma a fons, Edicions 6a Obra Gràfica reobre la seva seu al carrer de la Puresa de Palma avui a les 20 hores. Els seus responsables saben que, a partir d'aleshores, aquest es convertirà en el primer espai d'exhibicació exclusiva d'obra gràfica de les Illes Balears.

La reforma ha estat duta a terme pels arquitectes Joan Riera i Francesc Barceló, autors d'un ambiciós projecte que ha sabut aportar un caràcter molt contemporani a una empresa que per la seva tasca està arrelada al passat -du més de vint d'anys d'història-, per la voluntat del Taller 6a de mantenir-se fidel a la tradició.

Aquest nou espai expositiu mostrarà obra d'artistes com Magí Baleta, Miquel Barceló, Joan Bennàssar, Jim Bird, Ramon Canet, Maria Carbonero, Pep Coll, Joan Costa, Rafa Forteza, Rafel Joan, Mercedes Laguens, Alícia Llabrés, Luis Maraver, Menéndez Rojas, Ràfols Casamada, Juli Ramis, Dolors Sampol, Tòfol Sastre, Vives Campomar i John Ulbricht, entre d'altres.

Avui els responsables del taller aprofitaran l'avinentesa per lliurar el calendari que cada any realitza un artista col·laborador habitual de Taller 6a. Enguany, l'artista catalana Cristina Escape (l'obra de la qual es va exposar al Casal Solleric en motiu de la Nit de l'Art) ha estat seleccionada per donar forma a un objecte que és ben conegut per la societat mallorquina interessada en la cultura.

Història
L'any 1982, amb l'objectiu de recuperar les tècniques d'estampació tradicional i artesanes (xilografia, gravat, calcogràfic, litografia,...), desplaçades pel pas del temps, un grup format pels artistes Maria Carbonero i Ramon Canet, l'especialista en arts gràfiques Josep Sitjar, juntament amb Lluís Roca, Josep Verd i Joan Oliver, fundaren el Taller 6a (nom dedicat a la seva ubicació d'aleshores: el carrer Pont i Vic, 6a).

D'aquests inicis experimentals (els membres fundadors van haver de conèixer les tècniques i agafar-ne experiència) sorgiren les primeres edicions dels artistes Miquel Barceló, Joan Roca Fuster, Miquel Brunet i Juli Ramis, entre d'altres.

A partir de la seva inauguració, el Taller 6a va lligar el nom de molts d'artistes (més de vuitanta), no només mallorquins sinó també alguns relacionats amb l'Illa, i també va aconseguir posar a l'abast de tothom, i a un preu assequible, autèntiques obres d'art originals que formen part d'edicions gràfiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris