algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Festival de Curmetratges de les Illes s'acomiada al Xesc Forteza

El passi de les cintes de Pantalla balear i Videoclip comença demà

P. GIMÉNEZ.Palma.
El Teatre Xesc Forteza servirà d'escenari per al el Festival de Curtmetratges de les Illes Balears-Fonart 2005, que demà arranca en la seva cinquena i darrera edició abans de fusionar-se l'any que ve amb l'MFA-Planet Europe Festival.

Com a comiat del certamen, que es desenvoluparà fins diumenge, l'organització ha decidit respectar els compromisos adquirits i oferí una versió reduïda de la mostra amb la convocatòria de dues seccions: Pantalla balear, amb sis curtmetratges candidats al premi; i Videoclips musicals, amb devuit finalistes. El preu per assistir-hi serà de 2 euros.

El certamen cinematogràfic es complementarà amb les actuacions musicals d'Sterlin, que amenitzarà la jornada inaugural, i The Posies, que clourà els actes diumenge. L'entrada per al concert de la banda britànica tindrà un cost de 15 euros, amb descomptes de 2 i de 4 euros si es presenta l'entrada dels primers dos dies del festival.

Acompanyada per la directora general de Cultura del Govern de les Illes, Catalina Sureda, i pel regidor de Cultura de Palma, Rogelio Araújo, la representant de Fonart, Ana Espina, assenyalà que en aquesta darrera edició s'ha volgut donar major protagonisme a la secció Pantalla balear, una categoria que potencia i ofereix una mostra de la cultura audiovisual actual de l'Arxipèlag i que «tindrà continuïtat en el futur festival», augurà. Espina explicà que el certamen s'inicia demà, a les 21.00 hores, amb la projecció de les 18 cintes finalistes en la secció competitiva de Videoclip. El grup Sterlin amenitzarà el descans de la sessió.

Dissabte, dia reservat a la secció Pantalla balear, es podran veure els 6 curtmetratges que opten al premi. La sessió començarà a les 21.00 hores, amb la projecció d'Ofuscado. La cinta dirigida per Raúl López i produïda pel mallorquí Manel Barceló és un thriller que presenta un individu misteriós que vaga per la ciutat i que té una fixació pels infants, als quals s'intenta acostar com pot. Niño vudú, un curtmetratge de Toni Bestard, prendrà el relleu. La cinta, que es contextualitza en el juliol del 1968, quan Jimi Hendrix actuà a la discoteca Sargent Peppers de Palma, explica la història de Pau, un adolescent que experimenta un procés iniciàtic que el du a perdre la seva innocència juvenil.

Dirigida per Quel Prohens i produïda per Ingride dos Santos, Sense títo, la tercera de les cintes finalistes, centra el seu argument en un monòleg en el qual els pensaments interiors d'una persona són els que parlen.

Una reflexió sobre el pas del temps és la que proposa Miquel Vicens a L'amfitrió, mentre que Gabriel Fornés s'endinsa en el desconegut món deSocorrista. Siete, un producte dirigit per Arturo Ruiz i produït per Toni Bestard, clourà la secció.

En acabar les projeccions, el jurat donarà a conèixer els noms dels guardonats en les dues categories del certamen, premiades amb 3.000 euros, en concepte d'ampliació de formació o promoció del curtmetratge. Així mateix, també es donaran a conèixer els premis del públic, dotats amb 1.000 euros. Tots els guardonats rebran la imatge de bronze que reprodueix el foner mallorquí, obra d'Adolf Gil, «que també incorporarà la nova proposta de festival», segons afirmà Ana Espina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris