nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Nit de nadales típiques al Conservatori

El centre acollí ahir vespre un recital a càrrec dels cors de cases i centres regionals

El Conservatori Superior de Música i Dansa de Palma va acollir ahir vespre el concert Cantam Nadal!, on el nombrós públic va poder gaudir de nadales típiques de diverses comunitats autònomes.

El recital, organitzat pel Consell de Mallorca, va ser protagonitzat per set cors o grups de cant pertanyents a cases i centres regionals establerts a Mallorca, a més de l'actuació especial del Cor de s'Arraval de Santa catalina, que interpretà una nadala típica, Les dotze van tocant, i l'himne de Mallorca: La Balanguera. En total, varen ser més de 160 intèrprets els que trepitjaren l'escenari de l'auditori del Conservatori.

El concert, que durà gairebé dues hores, permetè al públic conèixer els costums nadalencs d'altres indrets d'Espanya a travès de la música. Les nadales més conegudes, cantades en castellà, van ser les interpretades per la Coral de Castella la Manxa -Dime niño i Los Campanilleros; i la Casa Regional valenciana -Popurri Navideñoi Blanca Navidad. Les nadales clàssiques en català apareixeren de mà del cor de la Casa Catalana, que va incloure al seu repertori cançons com El petit vailet, Fum, fum, fum, El noi de la mare o El dimoni escuat.

La Casa Regional de Múrcia va interpretar Rin, rin, Jota navideña, o Aguinaldo murciano, a més del clàssic Les dotze van tocant; i la Casa d'Extremadura va preparar Madre en la puerta hay un niño i El nacimiento de Dios. Les novetats van arribar amb el cor del Centre Aragonès, que va interpretar S'ha feito de nuey, i també amb el cor dels Joves Flamencs, que va cantar Navidad flamenca, Que dame la manoo Hacia Belén. Tancà la nit el cor de l'Arrabal de Santa Catalina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris