algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Un miler de persones celebren el dia de la Constitució a Es Baluard

El Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma va celebrar ahir una jornada de portes obertes amb motiu del Dia de la Constitució. Quasi 1.000 persones visitaren Es Baluard, que obrí en el seu horari d'hivern, de les 10.00 a les 20.00 hores.

Els ciutadans que acudiren al centre d'art van poder contemplar, a més de l'exposició permanent dels fons d'Es Baluard, la mostra Bechtold 80. Inici i obra recent, un homenatge per part del centre d'art palmesà al veterà artista alemany establert a Eivissa amb motiu dels seus 80 anys.

En aquest sentit, l'exposició presenta l'evolució d'Erwin Bechtold en l'art abstracte confrontant dos períodes de la seva carrera: d'una banda els seus inicis (1957-1961) i, de l'altra, la producció més recent (1998-2004).

L'exposició inclou la instal·lació Destrucció-Construcció, col·locada a la sala Aljub, producte d'una performance que Bechtold va realitzar el dia de la inauguració.

Erwin Bechtold viu i treballa a Eivissa des del 1958. Compromès amb l'art abstracte, va ser un dels precursors de l'informalisme a Espanya. La seva obra és una recerca de l'equilibri entre forces antagòniques com són el caos, pulsió primària en l'home, i l'ordre, de clara influència alemanya.

La setmana passada, el propi Bechtold va oferir un col·loqui amb el crític d'art Daniel Giralt-Miracle en què explicà el camí que ha seguit dins el món de l'art. A la sala Aljub va parlar dels seus inicis a Alemanya, París, Barcelona i Eivissa, illa que li va permetre viure de manera tranquil·la i on va desenvolupar la seva força creativa fins a convertir-se en un referent internacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris