algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Felanitx nomena fill il·lustre el poeta i escriptor Miquel Bauçà

L'Ajuntament cerca data per retre un homenatge d'alçada a l'autor

El poeta mallorquí Miquel Bauçà i Rosselló, una de les veus més personals de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX, mort el mes de gener d'aquest 2005 a Barcelona, ja és fill predilecte de la seva ciutat natal, Felanitx.

Així ho acordà dilluns passat el ple de l'Ajuntament del municipi, que votà unànimement a favor del nomenament. S'ha de recordar que fou el passat mes de març quan l'Ajuntament, a proposta del regidor d'UM, Miquel Julià, acordà també per unanimitat iniciar els tràmits per anomenar Miquel Bauçà fill il·lustre de la ciutat en què va néixer i passà part de la seva infància.

Posteriorment, es designà al regidor del PSM, Jaume Binimelis, professor de la Universitat de les Illes Balears, jutge instructor de l'expedient, que es tancarà amb la celebració de l'acte protocol·lari institucional i la col·locació d'una pintura amb la imatge del poeta a la galeria de fills il·lustres, dins la sala de plens del Consistori.

En l'expedient queden reflectits tots els mèrits que fan Miquel Bauçà creditor de la màxima distinció local. «Mai no cercà honors, ni distincions, ans el contrari, en fugia». Així, tots els grups del Consistori acordaren celebrar un homenatge molt «bauçanià». Julià, d'UM, assenyalà que hi havia un particular del municipi que estava disposat a cedir uns terrenys per tal d'aixecar-hi un monument en memòria del felanitxer. La resta de forces de l'Ajuntament expressaren la seva satisfacció i apostaren per fer un homenatge a l'alçada de la categoria de la literatura i la poesia de Bauçà.

Binimelis, del PSM, afirmà que «esper que no quedi en un expedient i un quadre, cal crear una beca, uns premis o altres activitats per tal de recordar Bauçà». També assenyalà les múltiples institucions que donen suport a aquest nomenament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris