nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Descobreixen la localització de la primera tomba de Cristòfol Colom

L'almirall rebé la primera terra a la capella de Luis Cerda a Valladolid

Marcial Castro, historiador i impulsor del Projecte d'Identificació de Cristòfol Colom i de la seva família immediata, coordinat per la Universitat de Granada, ha descobert el lloc exacte del primer enterrament del descobridor d'Amèrica a Valladolid, ciutat en la qual va morir el 20 de maig de l'any 1506.

Fins a la data, es coneixia únicament que Colom va ser enterrat a la capella de Luis de Cerda, localitzada al desaparegut convent de Sant Francesc, segons es desprèn de la documentació manuscrita conservada.

L'esmentat Luis de Cerda era tercer senyor de Villoria i havia mort el 1469, per la qual cosa és de suposar que va ser la seva viuda, Francisca de Castañeda, qui va autoritzar l'enterrament de l'almirall a la seva capella.

«Per més que ens pugui semblar sorprenent, mai no hi ha hagut ni un sol intent a Valladolid per ubicar aquesta capella on va rebre la primera terra Cristòfol Colom, després d'haver estat estudiat fins a la sacietat tot el que té relació amb la seva vida», va assenyalar l'historiador.

El professor Castro es va basar en els estudis de caràcter artístic que va realitzar la professora María Antonia Fernández del Hoyo sobre l'esmentat convent per tractar de localitzar la capella de Luis de la Cerda. El treball d'aquesta experta professora de la Universitat de Valladolid ha estat decisiu per localitzar la capella.

Castro va explicar que amb la recopilació de plànols i dibuixos antics del convent que li va remetre la professora Fernández del Hoyo, i les descripcions antigues que es conserven de la capella, va superposar un plànol actual de la ciutat i l'únic plànol d'aquest convent, que es féu el 1830. Això li permeté situar la capella i localitzar l'enterrament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris