nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ha mort el periodista Pere Cabrer, conegut com a 'Cinéfilo' i 'Centauro'

Exercí de crític i de cronista a «Baleares» entre els anys 50 i els 80


Ahir morí a Palma als 84 anys el periodista Pere Cabrer Parera, conegut com a Cinéfilo i Centauro per les seves crítiques de cinema i per les cròniques d'hípica. Durant molts d'anys desenvolupà la seva tasca al diari Baleares fins a la seva jubilació.

Cabrer, que també era professor d'EGB, començà la seva tasca en els mitjans de comunciació el 1947 a la revista Cort i a Hoja del Lunes, feina que després continuà en eBaleares fins l'any 1983. Home de caràcter afable, es distingia pel fet de cercar sempre el costat positiu. Si escrivia la crítica d'un film mediocre, el lector ho comprenia entre línies. No volgué caure mai en el menyspreu ni agafar tons de superioritat en relació amb l'obra dels altres. Des del respecte, sempre trobava aspectes per salvar. Però això no li impedia donar una idea precisa del film perquè el lector sabés què anava a veure.

De formació humanista, com a professor exercí gairebé tota la seva vida a l'escola hospici de Nazaret (el Terreno), on realitzava una tasca d'integració d'infants que molt sovint tenien uns orígens familiars difícils.

Pere Cabrer era el nebot gran de Llorenç Parera, ecònom del Terreno, que apareix descrit i elogiat en l'obra de Georges Bernanos Els grans cementiris sota la Lluna, ja que al principi de la Guerra Civil plantà cara als escamots d'execució feixistes. El Terreno és un dels pocs llocs de Mallorca on gairebé no hi hagué víctimes de la repressió.

A part de l'hípica -havia nascut a Manacor- i del cinema, Pere Cabrer tenia dues passions: viatjar i llegir Juli Verne. Durant dècades visità nombrosos països dels cinc continents, i en deixà constància en una infinitat de fotografies i cintes de vídeo. Ja passats els vuitanta complí el seu gran somni: fer la volta completa al món i d'una tirada. Phileas Fogg, el personatge de Verne, ho aconseguí en 80 dies. Ell necessità quatre mesos. La paciència era la seva gran virtut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris