algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

BaleArt es renova per recuperar visitants

Els artesans de la fira es mostren insatisfets amb el públic assistent el primer cap de setmana

Des que BaleArt obrí les seves portes dissabte passat, i fins ahir, han passat pel recinte firal del polígon de Llevant de Palma devers 4.000 persones, les quals han pogut contemplar els diferents productes artesans que s'exposen en els 123 expositors. Enguany, la família artesana més nombrosa és la del menjar i del beure (22 per cent dels expositors), seguida de la del fang i els terrissers, i de la de les arts plàstiques.

José Manuel Zas, de la Panaderia Lozano (Galícia) és un dels 19 expositors que visita per primera vegada BaleArt. Ell assegura que «el producte estrella» del seu expositor és l'empanada gallega, sobretot de pop, tonyina i copinyes, tot i que la gent també li demana Tarta de Santiago, feta amb ametlla. Per contra, Mari Loli Valline és una de les veteranes de la fira, ja que des de fa 20 anys es trasllada des d'Astúries al saló. «En aquests vint anys han millorat molt les infraestructures i també l'ornamentació de la fira», comentà l'asturiana.

Xenia García ha vengut a BaleArt des de l'illa pitiüsa de Formentera i treballa amb plata i pintura. Ella assegurà que, tot i que el sector de la joieria i plateria passa temps difícils a causa de la competència en preus dels productes xinesos o indis, els seus productes «tenen una bona recepció» perquè el que ha fet és recórrer al disseny per diferenciar-se dels altres. També Bàrbara Pons i Joana Muñoz, d'Es Fangueti de Menorca, recorren al disseny, en aquest cas de peces de fang, per competir amb productes més comercials. Pons va comentar que el que més venen són fonts decoratives i recipients per a salses, «ja que es tracta de productes que es diferencien clarament dels més comercials».

«Fa 15 anys que visitam BaleArt. Ens agrada fer-ho cada any per les festes de Nadal», comentà Antònia Fullana, de Campos, que assenyalà que enguany «els expositors estan més organitzats, hi ha més llum i tot està més cuidat». També Maria Bordoy, de Palma, comentà que visita el saló des de fa molt de temps. «No fa falta anar a l'estranger o a la Península per veure i comprar artesania perquè a Mallorca en tenim», confessà Maria.

L'opinió general dels expositors de BaleArt és que no hi ha tant de públic com esperaven, tot i que es mostren contents perquè els estands estan més cuidats i decorats que mai.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris