muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Andreu Villalonga descobreix les particularitats del Barroc de Palma

Un grup de ciutadans segueix el recorregut proposat per ARCA

EVA EGEA.Palma.
La visita guiada, organitzada per l'Associació per la Rehabilitació del Centre Històric (ARCA), va recórrer ahir matí els retaules i les portalades més importants del Barroc a Ciutat.

Andreu Vilalonga, professor d'Història de l'Art a la UIB, va ser l'encarregat d'explicar les particularitats del moviment artístic que caracteritzà els segles XVII i XVII.

L'itinerari va començar a la Seu amb l'explicació de la portalada que la presideix i que va ser projectada per Toni Verger, el major exponent del Barroc mallorquí. La visita va prosseguir amb l'observació dels diversos detalls que caracteritzen el retaule del Corpus, obra de Jaume Blanquer, il·lustre deixeble del mestre Verger.

El recorregut finalitzà a l'església de Sant Francesc, on es contemplaren els distints elements que més en destaquen. Villalonga va detallar la composició de la portalada de l'emblemàtic edifici de culte, obra que, tot i la seva aparent homogeneïtat, va ser concebuda primerament per Francesc Carrera, al segle XVII, i completada més tard per Jaume Blanquer.

Un cop dins del temple, la visita es va centrar en el retaule principal, que representa la figura de sant Francesc, el retaule del beat Ramon Llull i el retaule que Toni Verger projectà perquè presidís la capella on ell havia de ser enterrat.

Les explicacions de Villalonga captaren l'atenció del grup de persones que seguiren l'itinerari. Comentà que «el Barroc de Mallorca necessita una lectura personalitzada, ja que els trets d'aquest moviment a l'Illa no són exactament els mateixos que a la resta d'Europa i per això l'hem de contemplar des d'una visió pròpia». Aquest recorregut tancava el cicle dedicat al Barroc de Ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris