algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Al mal temps, bona cara i bon rock

Tot i l'adversa climatologia de divendres, el festival Indirama sabé tirar endavant

JOAN CABOT. Palma.
El festival Indirama va arrencar en una jornada marcada pel mal temps, el vent i la pluja. L'organització va decidir traslladar tota l'activitat a l'envelat i reajustà els horaris. Inesperadament van ser Satellites els encarregats d'inaugurar el festival. El seu directe va confirmar molt: que les seves noves cançons són d'un altre planeta, que han millorat moltíssim la dinàmica del directe i que, quan surti al carrer, el seu nou disc serà una mica especial.

La Búsqueda, per la seva part, van presentar en directe bona part del seu últim treball, Los Penitentes (Available, 2004). Se'ls va notar poc lubricats, però la seva música continua sent majestuosa.

Just després van aparèixer Sr. Chinarro, amb un repertori ple de petits grans èxits i un Antonio Luque en un moment dolç. Però els plats forts de la primera jornada del festival van arribar del País Basc. Primer, amb uns Delorean devastadors i després amb uns Atom Rhumba una mica conservadors però efectius. Els de Zarautz van oferir un directe devastador, combinant punk i funk i qualsevol altra cosa acabada en 'k' i que es pugui ballar.

Els Atom Rhumba, pel seu costat, van aprofitar per presentar alguns temes nous. Foren una mica freds, per acompanyar el vent, i els faltà aquesta mica de mala bava que els ha situat davant del millor rock de garatge. Abans havien actuat Fastball, correctes però insípids. En qualsevol benzineria d'Estats Units hi ha d'haver bandes com ells. I després, es van posar als plats Phil Kieran i Dave Tarrida en una sessió a 'pachas' que va transitar l'electro i l'house. No va ser res de l'altre món, però va aconseguir la reacció dels presents a Son Rossinyol.

El fred i la pluja va acoquinar el públic i la primera jornada de l'Indirama no va comptar amb una afluència destacable. El mal clima va pesar massa i la majoria es va reservar per a ahir dissabte, dia al qual es van traslladar els concerts de Groc i Everything On Black, els dos grups perjudicats pels canvis d'horari.

En general, un festival a mig gas, llastrat per una climatologia venjativa i un ambient una mica familiar. Al final, tant hi fa que hi sigui el controvertit Toni Pla o el no menys controvertit Yahveh al capdavant d'Indirama. A la majoria de gent l'únic que li preocupa és si tocaran Los Planetas l'Aniversario Tota i uns cinc-cents llargs van demostrar que ni la pluja ni el clima lleig no són excusa.

El festival Indirama va començar amb mal peu pel que fa a la climatologia, però va saber tirar per endavant gràcies a un cartell coherent i al fet que l'organització, encara que va haver d'improvisar a darrera hora, va aconseguir treure endavant la vetlada sense que se'n ressentís tot el que es podria ressentir.

El recinte de Son Rossinyol és un espai prou còmode per a aquest tipus d'esdeveniments, però hi ha molta de gent que continua pensant que Mallorca necessita un lloc per a concerts de gran capacitat. De fet, és quelcom que la gent d'aquest món demana a crits des de la prehistòria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris