algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Pep Bonet exposa les seves fotografies sobre la sida a la Pedrera de Barcelona

El projecte fa part del treball que el mallorquí realitza amb Metges sense Fronteres

102962

Pep Bonet, amb les fotos que exposa a la Pedrera de les seves visites a Àfrica.

C. DOMÈNEC. Barcelona.
El mallorquí Pep Bonet va inaugurar dimecres a la Pedrera de Barcelona Posithiv+, una exposició composta per 39 fotografies sobre la sida a l'Àfrica. El projecte forma part del treball que el fotògraf realitza al costat de Metges sense Fronteres (MSF). Les imatges estaran exposades fins el 12 de desembre. La mostra ja s'ha presentat a Amsterdam, Brussel·les, Londres i Tòquio, i el seu inici va coincidir amb el Dia internacional a favor de la lluita contra la sida.

El títol de l'exposició, Posithiv+, és per l'autor de les fotografies «una manera positiva d'encarar la malaltia». Les instantànies posen de manifest l'efecte de l'arribada del tractament antiretroviral a l'Àfrica i la tasca, tant clínica com divulgativa, d'MSF. Bonet es va mostrar «optimista perquè he vist com la gent deixa de morir amb les pastilles, encara que el cercle només es podrà tancar si arriba la informació, els positius deixen de morir-se i els no afectats no s'infecten».

L'exposició coincideix amb la presentació del llibre Posithiv+, de l'editorial holandesa Rozenberg. Bonet ha recorregut durant tres anys sis països africans en set viatges, que l'han portat a Zàmbia, Congo, Etiòpia, Angola, Kenya i Sud-àfrica. Segons el fotògraf, «abans un seropositiu estava condemnat a mort, mentre que amb les pastilles neix una segona oportunitat».

El fotògraf va comentar que «les cultures africanes són molt ancestrals i, de vegades, et trobes amb grans dificultats per sensibilitzar la gent i contrarestar el que inculquen alguns capellans, contraris a l'ús del preservatiu». Pep Bonet, que treballa des de fa anys amb MSF, va apuntar que he vist molts canvis a l'Àfrica i «molta gent es vol fer el test de la sida». El mallorquí va explicar que «treballar per als mitjans de comunicació és, avui en dia, difícil i no et permet d'aprofundir en històries».

Altres aspectes ressaltats per Bonet van ser «la discriminació que pateixen els malalts de la sida a l'Àfrica i l'enorme desinformació». El fotògraf va comentar que Posithiv+ representa un problema però també una solució, el repte és demostrar que és possible tractar la sida». Bonet va descriure «la terrible creença en alguns països que es pot curar la malaltia si es té sexe amb una verge».

Des que fa poques setmanes Bonet guanyà la beca Eugene Smith, li ha arribat un considerable nombre d'ofertes per a la realització de nous projectes socials. El fotògraf és a punt d'instal·lar el seu estudi a Santanyí. El gener viatjarà a Somàlia i prosseguirà el seu treball documental a l'Àfrica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris