nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El calendari benèfic dels bombers neix amb protestes a infermeria

J.AGUIRRE. Palma.
Una altra polèmica amb motiu d'un calendari, en aquesta ocasió el del cos de bombers, esquitxa l'Ajuntament de Palma. Quan tot indicava que l'almanac dels Bombers de Palma havia passat el filtre i els més exigents l'havien aprovat, a causa de la seva bona qualitat i cura fotogràfica, apareix el SATSE, sindicat d'infermeria, i mostra el seu malestar per la fotografia del mes de maig. En ella apareix una model vestida d'infermera atenent un bomber. El responsable d'Atenció Primària de SATSE Balears, Jorge Tera, assegura que «la publicació d'aquest tipus d'imatges constitueix un reforç als clàssics estereotips que continuen avui dia constituint un enorme llast per a una professió sanitària que s'exerceix amb titulació universitària des de fa 30 anys, que es forma, diagnostica, investiga i sobretot cuida, i que demostra dia a dia que lluny d'estereotips frívols i de matisos sexuals, la infermeria és avui una professió seriosa, moderna i essencial en el funcionament del sistema sanitari».

Jorge Tera va aparèixer al costat de dues companyes a El Corte Inglés, abans de l'inici de la roda de premsa que els bombers havien programat per presentar el calendari de 2006. Precisament en la presentació es trobava Alejandro Clavo, dissenyador del calendari i marit d'Anastasia, la model de la polèmica fotografia, que frenà el seu enuig quan el portaveu de SATSE apuntava que la model mostrava estereotips frívols i de matisos sexuals.

I, el que són les casualitats, un grup d'infermeres i metges mesos enrere sol·licitaven a Pep Graner, un dels fotògrafs del calendari, fer un calendari del més insinuant, però va rebutjar la proposta ja que ell és bomber i es dóna exclusivament a la seva professió i a col·laborar en l'objectiu d'aquest calendari, que no és un altre que aportar els beneficis a Bombers sense Fronteres i la Fundació Campaner, al seu programa contra el noma. Per la seva part, els presents van demanar disculpes si algun col·lectiu s'ha pogut sentir molest, cosa que no era ni de bon tros la seva intenció, i que si per aquesta polèmica es venen més calendaris, Pep va assegurar que no en tornarà a fer un altre el pròxim any.

Del calendari de l'any passat es van vendre 6.000 exemplars i per a aquest se n'han preparat 10.000, al preu de 6 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris