algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Cort inaugura el betlem d'oficis mallorquins renovat i posat al dia

Fins a 300 figuretes formen part d'aquest naixement de Bennàssar


La batlessa de Palma, Catalina Cirer, va encendre els llums i va posar en marxa el mecanisme del tradicional betlem dels oficis a Cort envoltada d'infants que acudiren a l'acte en què els nins cantors de Sant Francesc interpretaren temes nadalencs. Amb totes les peces realitzades a mà, el betlem artesanal del mestre Damià Bennàssar (i del seu continuador, el fill Pere) mostra en les seves figures els típics vestits de pagès i els diferents oficis de Mallorca. Fins a tres-centes peces completen el betlem, en el qual algunes escenes «tenen vida» amb l'ajuda d'un mecanisme, com és el cas de la davallada d'aigua, on els pescadors tiren les xarxes, o els llaüts i les embarcacions -algunes de vela llatina- que naveguen per les aigües transparents.

El molí mou les seves aspes, mentre del balcó de Cort guaiten tres pagesos, als quals l'espectador pot posar la cara que vulgui (la batlessa, Grosske,...). Al betlem, evidentment, no podien mancar les figures dels tres reis d'Orient i la cova que acull el naixement del Bon Jesús, on, fins i tot l'àngel, va vestit a l'estil mallorquí. ust al costat de la cova, el betlemista ha col·locat una paradeta on un mestre artesà ven llangonisses, sobrassades i bon formatge de la terra.

Els visitants que acudeixin a Cort podran veure, fins dia 8 de gener, les noves incorporacions al betlem del mestre Bennàssar, com ara el pont del tramvia que està situat al final de la Faixina i el Passeig Marítim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris