cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Ha estat nina

La filla dels prínceps d'Astúries es dirà Leonor, es troba bé i ha nascut per cesària

Ha estat nina, ha pesat 3'540 quilos i fa 47 centímetres i es troba en perfecte estat de salut. La infanta Leonor és la primogènita dels prínceps d'Astúries i ocupa el segon lloc en la successió al tron d'Espanya. La mare, Letícia, es troba bé i totes dues descansen. Ha sigut el pare, Felip, l'encarregat d'oferir aquestes primeres dades als periodistes que han fet guàrdia a les portes de l'hospital Ruber Internacional de Madrid, en el qual va ingressar Letícia a les 20.00 hores d'ahir.

El naixement ha tingut lloc a la 01.46 hores d'avui, mitjançant cesària, provocada a la 01.25 hores, segons ha explicat el metge que ha atès Letícia, Luis Ignacio Recasens. La imminència del part s'ha vist a venir quan la Zarzuela ha comunicat oficialment i mitjançant un missatge SMS, cap a dos quarts de dues de la matinada, als periodistes que la Princesa es trobava ingressada per donar a llum, dada que no s'havia facilitat fins aleshores.

Cap a les dues de la matinada arribava al centre sanitari la mare de Donya Letícia, Paloma Rocasolano, i mitja hora després es feia oficial el naixement de la nena, a les 37 setmanes de gestació. La filla dels Prínceps d'Astúries serà Infanta d'Espanya i rebrà el tractament d'Altesa Reial, segons es recull en el Reial Decret 1368 de l'any 1987 en el que s'estableix els títols i tractaments de cada membre de la família Reial, entre d'altres assumptes. De aquesta manera, la nova néta dels Reis d'Espanya tindrà el mateix tractament i rang que les seves dues ties, la Infanta Elena i la infanta Cristina, i el mateix que les dues germanes del Rei, les Infantes Pilar i Margarita. El Reial decret aprovat en 1987 estableix que els fills del Rei que no tinguin la condició de Príncep o Princesa d'Astúries, com passa amb les infantes Elena i Cristina, i els fills del Príncep d'Astúries seran Infants d'Espanya i rebran el tractament d'Altesa Reial.

La primera filla de don Felipe i donya Letizia mantindrà el títol d'Infanta d'Espanya mentre els seus pares segueixin sent Prínceps d'Astúries. Una vegada que don Felipe accedeixi al tron d'Espanya, heretarà el títol de Princesa d'Astúries, títol que va unit a la condició d'hereu de la Corona espanyola. Tal com estableix la Constitució Espanyola en la seva redacció actual, la primogènita dels Prínceps d'Astúries només heretarà aquest títol suposat que sigui filla única. En el cas que tingui algun germà home menor, el títol de Príncep d'Astúries correspondrà a aquest. Suposat de que els Prínceps d'Astúries només tinguin aquesta nena o tots els fills que tinguin siguin de sexe femení, la primogènita serà l'hereva i la que ostentarà el títol de Princesa d'Astúries fins que accedeixi al tron. Tot i això, el Govern ha manifestat ja la seva intenció de modificar la Carta Magna amb la finalitat d'evitar la discriminació de la dona amb referència a l'home en la successió a la Corona Española.

La filla dels Prínceps d'Astúries és el setè nét dels Reis d'Espanya, el rei Joan Carles i la donya Sofía, després del naixement d'Irene Urdangarín el passat 5 de juny i ocuparà el segon lloc en la successió al tron després del seu pare, don Felipe. La nena ha nascut aquesta matinada a l'Hospital Ruber Internacional, en el que ahir a les 20 hores va ingressar la donya Letizia, acompanyada de don Felipe, que tenia intenció d'assistir al part. Els periodistes es troben a l'espera de rebre informació sobre el part i totes les dades de la nena i de l'estat de la mare. El naixement el 31 d'octubre suposa un avançament d'uns quinze dies sobre la data prevista del naixement, a mitjans de novembre. El part s'esperava des que el passat dia 18, els Prínceps van acudir de matinada al citat hospital al sentir donya letizia contraccions. Tot i això, aquella va ser una falsa alarma.

La néta dels Reis ocuparà el segon lloc en la línia de successió de la Corona de España, darrera del seu pare, el Príncep Felip, desplaçant així a un tercer lloc a la Infanta Elena i als seus dos fills, que ocuparan el quart i cinquè lloc, respectivament, en la successió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris