cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

El Vaticà beatifica sor Maria dels Àngels Ginard en un acte emotiu

El papa Benet XVIè es va dirigir als assistents parlant en català

J.AGUIRRE. Roma.
La basílica de Sant Pere del Vaticà s'omplí ahir de feligresos amb motiu de la beatificació de Maria dels Àngels Ginard, mallorquina de Llucmajor.

Cent trenta-vuit persones, deu de Barcelona, 37 de Madrid i 89 de Palma, arribaren divendres a Roma per acudir a la cerimònia esmentada, concelebrada pel cardenal José Saraiva Martins, en qui Benet XVI delegà la celebració de l'eucaristia.

Entre els assistents a l'ofici hi havia el president del Govern balear, Jaume Matas, acompanyat per la seva esposa, Maite Areal; el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui; Lluc Tomàs, batle de Llucmajor; i Guillem Salvà, regidor de Cultura del municipi; i Magdalena Rigo i Catalina Gelabert, regidores de Campos, a més de nombrosos representants de la família Ginard, de la mateixa localitat.

Fins a la Ciutat Eterna també es van desplaçar el mallorquí Martín Aleñar, tinent general de l'Exèrcit, que té vincle matern amb la beata, i trenta religioses de la Congregació de les Germanes Zeladores del Cult Eucarístic, que visqueren una emocionant jornada.

Una hora i mitja va durar la beatificació, en la qual també es va nomenar beats els sacerdots catalans Josep Tàpies, Pascual Araguas, Silvestre Arnau, Josep Boher, Francesc Castells, Pere Martret i Josep Joan Perot. Tots ells foren assassinats durant la Guerra Civil «per Crist i per amor als germans regalant el perdó als seus botxins».

De Maria dels Àngels Ginard es va destacar entre les seves moltes virtuts, la seva vocació i devoció, ja que lliurà la seva vida a Déu davant de la persecució religiosa viscuda a Espanya en els mesos de juliol i agost del 1936.

En acabar la cerimònia, el papa venerà les relíquies dels nous beats i es dirigí als fidels en català per manifestar, respecte als beats, «que intercedeixin per la Diòcesi d'Urgell i per les altres diòcesis espanyoles, per les vocacions i pel creixement de tots els fidels en les virtuts cristianes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris