nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Una exposició recrea al Melià White de Londres la màgia mexicana del Dia dels Morts

Les calaveres, els altars de morts i les ofrenes són els protagonistes d'una exposició de dibuixos que recrea a Londres la màgica celebració del Dia de les Morts a les comunitats indígenes mexicanes.

La mostra, de l'artista novaiorquesa Laurie Lipton, reuneix una vintena d'obres que reflecteixen diferents aspectes de la tradició, com la vigília als difunts durant la nit del 31 d'octubre a l'1 de novembre amb menjar, beguda o mantes, o la venda de tot tipus de records com calaveres de caramel.

La creadora, que s'ha inspirat en els treballs de l'artista mexicà José Guadalupe Posada, va quedar fascinada quan va conèixer la tradició en un viatge a Mèxic.

«Envejo l'actitud dels mexicans. Els seus morts estan sempre amb ells, els visiten anualment i organitzen tot tipus de festes, en motiu de la celebració. La mort està incorporada en les seves vides», explica.

L'exposició, que podrà veure's en una sala de l'hotel Melià White House, s'inaugurarà el dia 31 d'octubre i podrà visitar-se fins al 19 de novembre. Coincidint amb la Nit dels Difunts, romandrà instal·lada una ofrena de morts, que farà Elena Ruesga, experta en muntar altars de morts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris