cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

L'orquestra de «MúsicaMallorca» es presenta avui al Conservatori

Oliver Tardy dirigirà la nova formació musical en un repertori operístic

L'auditori del Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes acull avui vespre el concert Visqui l'Òpera, que s'inclou dins del festival «MúsicaMallorca» i que presentarà en societat l'orquestra del certamen. Formada per músics procedents de les òperes d'Hamburg, Munic, Berlín i Frankfurt, la formació estarà dirigida per Olivier Tardy.

La soprano Birgit Beer, el tenor Daniel Magdal, la mezzosoprano Stella Grigorian i el baríton Tomasz Kaluzny cantaran algunes de les àries més famoses del repertori operístic. Rigoletto, Carmen, Turandot o La donna del llac seran algunes de les òperes protagonistes.

«El públic mallorquí és molt entusiasta», va afirmar Grigorian. La mezzosoprano va participar en la primera edició del certamen i guarda un bon record del seu pas per Mallorca. En aquesta ocasió, interpretarà al costat de la resta de solistes «un repertori popular amb la intenció d'apropar ebel canto a tots». «Cantar òpera és un treball molt sacrificat però també té molts aspectes positius». Per Daniel Magdal, «pujar-se a un escenari i fer arribar un univers de sensacions al públic compensa totes les hores d'assaig prèvies».

Tant Magdal com Grigorian van assenyalar la importància de compensar «la tècnica vocal amb els sentiments». «S'ha de tenir una tècnica molt bona però també s'han de poder transmetre les històries», van dir. Destacar en un món tan complicat com el de la música és «difícil». «Som afortunats. Tenir paciència, sort i bons contactes és imprescindible per poder viure de l'òpera», explicà la mezzosoprano. Les «grans veus sempre són necessàries perquè apropen ebel canto a la gent, però darrere hi ha moltes persones treballant dur», afirmaren.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris