nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Els Al·lots del Llevant de Manacor fan de la ciutat capital castellera

La plaça de sa Bassa acollí ahir la VII edició de la Diada Castellera

G.M./J.M.S. Manacor
Les fortaleses humanes tocaren ahir el cel de Manacor. La setena edició de la Diada Castellera de Manacor, organitzada pels Al·lots del Llevant -de color verd-, tingué la participació ja habitual dels Castellers de Mallorca -de color grana-, mentre que la representació catalana correspongué aquesta vegada als Bordegassos de Vilanova -groc. En total, foren més de 300 castellers.

La jornada començà davant l'antic edifici de la Sala, on cada colla carregà un pilar per donar així la benvinguda a les autoritats locals, representades per la delegada de Cultura, Maria Antònia Mercant, i pel delegat de Comerç, Andreu Vecina, que agafaren l'enxaneta del pilar dels Al·lots del Llevant. La comitiva partí llavors cap a la cèntrica plaça de sa Bassa, on començà el gran espectacle, que les diferents colles protagonitzaren amb sort dispar.

Cada grup oferí tres rondes, en les quals es descarregaren diferents figures. Dels primers castells, un dels més aplaudits fou un quatre de set descarregat pels Bordegassos de Vilanova, precedit un espectacular quatre de set amb agulla realitzat pels Castellers de Mallorca. Els Al·lots del Llevant també aconseguiren descarregar aquesta mateixa figura. Al so de les gralles, i en el mateix moment que l'enxaneta aixecava el braç al cim de cada castell, els espectadors aplaudien sempre amb entusiasme.

Però les primeres actuacions només eren un aperitiu del que encara havia d'arribar. En la recta final de la demostració, els Castellers de Mallorca aconseguiren descarregar un dos de set, o torre de set, per segona vegada consecutiva, un castell de gran dificultat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris