cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Catalunya segella l'acord que durà la cultura catalana a Frankfurt el 2007

El conveni exigeix reunir a la mostra «tots els territoris de parla catalana», inclosa Balears

93468

Mieras i Boos formalitzaren ahir el contracte que durà la cultura catalana a la fira el 2007.


La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Caterina Mieras, i el director de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, Jürgen Boos, signaren ahir a Frankfurt el contracte que regula la participació de la cultura catalana com a convidada d'honor en l'edició del 2007. L'acord constata la importància que hi siguin representats tots els territoris de parla catalana, i ha d'incloure «tots els escriptors i artistes catalans que no s'expressin en català».

Tot i que Mieras va demanar uns dies per decidir la fórmula de col·laboració entre l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i l'Institut Ramon Llull (IRL) per articular la presència de les Illes en aquesta mostra, fonts de l'IEB asseguraren que totes les parts implicades treballaran juntes «perquè interessa que la imatge que projecti la cultura catalana sigui potent». «No serà fàcil», reconeixien, «però es tracta d'una oportunitat única, més important que les qüestions personals i l'orgull de cada un».

Mieras, que va mantenir un breu encontre amb el president de l'IEB, Gabriel Janer Manila, assenyalà que la cultura catalana inicia «el compte enrere» amb la firma d'aquest contracte. La consellera va assenyalar que la literatura i el sector editorial català han d'aprofitar una «oportunitat única».

La màxima responsable de la cultura a Catalunya avançà que s'ha marcat tres objectius: reforçar el sector editorial obrint «nous mercats»; els autors catalans, «escriguin en la llengua que ho facin» siguin coneguts arreu del món i que la literatura catalana es «desplegui» i doni a conèixer la seva «cultura mil·lenària».

La confirmació de l'elecció de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira arribà el passat mes de març mitjançant una carta del llavors director, Volker Neuman. Per preparar la participació, la Conselleria de Cultura de la Generalitat ha promogut la creació d'un grup de treball integrat per l'IRL, l'Institut Català de les Indústries Culturals, la Institució de les Lletres Catalanes, el Gremi d'Editors de Catalunya i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. La seva tasca està orientada a elaborar un ambiciós programa cultural català que es farà a Alemanya el 2007 amb la màxima projecció europea i que inclourà mostres de cine, restrospectives, concerts i representacions a càrrec de companyies teatrals de reconegut prestigi.

Per la seva banda, el director Jürgen Boos assegurà que «és un honor per a nosaltres» acollir la cultura catalana i es mostrà convençut que «serà rebuda amb entusiasme».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris