nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

La força de Lacomba i la suavitat de Fabré, al Centre d'Art la Real

Els artistes homenatgen la natura amb la seva obra plàstica

El Centre d'Art La Real, situat al voltant del monestir de la Real acull des d'avui i fins al vint de novembre les exposicions dels artistes mallorquins Ñaco Fabré i Joan Lacomba amb la natura com a únic element comú.

Relat de l'aire és el títol que Fabré ha triat per a la seva exposició, que compta amb un total d'onze quadres en tela, nou dibuixos i sis objectes, a més d'una col·lecció de targetes de felicitació que l'artista ha pintat per l'anvers, i que ha anomenat Correspondència. Segons va explicar ahir Fabré, totes les peces de la seva mostra han nascut de forma paralel·la, de manera que «objectes i quadres mantenen un diàleg constant». L'artista confessà també que «persegueix que la pintura transmeti la seva pròpia identitat amb la finalitat que l'espectador la visqui en la seva totalitat».

Les diferents peces de la mostra són fidels a l'estil suau i harmoniós de Fabré, tot i que el creador també es reserva alguns quadres per donar sortida a la seva «necessitat» d'utilitzar colors més intensos, principalment verds i blaus. El punt i final de la seva mostra el posa un audiovisual d'una durada de 25 minuts on s'hi poden veure imatges de l'estudi on Fabré ha passat els darrers mesos.

La mostra de Lacomba aplega nou pintures i una instal·lació, destacant especialment per la força dels colors. Segons explicà l'artista, que es definí com un «boig del colors», Serres i serralades constitueix una mostra en què es mesclen «quadres de gest espontani» amb teles de traços més clars on dominen els colors primaris.

Lacomba, que a més de ser artista es dedica a l'ensenyament i a la direcció teatral assegurà ahir que les seves obres més recents neixen de tot el conjunt de vivències, idees i experiències acumulades al llarg de la vida. Confessà també que utilitza colors cridaners «per tornar a ser un nin», tot i que constantment els combina amb ocres i terres. La seva instal·lació, que presideix l'entrada de l'edifici del Centre d'Art, està formada per un conjunt de tubs vermells embullats amb les fulles d'una parra, i constitueix, segons explicà, «un símbol de respecte i convivència entre allò natural i l'objecte creat».

Ambdues mostres s'inauguraran avui a les 20.00 hores amb un concert del grup Proband jazz Quintet i es mantindran fins al dia 20 de novembre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris