cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Barceló presenta a Frankfurt el llibre que il·lustra el seu treball de decoració a la Seu de Mallorca

El volum aplega les fotografies d'Agustí Torres

EFE / DdB.Palma.
Ahir, a la Fira de Frankfurt, l'artista mallorquí Miquel Barceló presentà el llibre de fotografies que, amb el títol La Catedral bajo el mar, documenta a través de les imatges d'Agustí Torres el treball de decoració que du a terme a la capella de Sant Pere de la Seu.

En el transcurs de la presentació del volum, editat per Galaxia Gutenberg/Círculo de Lectores, Barceló manifestà que «encara que som totalment agnòstic, però bona part de la meva imatgeria prové del món judeocristià perquè vaig passar la meva infantesa jugant per les esglésies, i és una constant que em persegueix. A més, he fet feina sempre en tallers d'esglésies abandonades», explicà.

L'artista mallorquí assenyalà que, mentre realitzava les il·lustracions de la Divina Comèdia de Dante, ja planificava la seva intervenció a la Seu. En aquest sentit, volgué recordar que l'any 2002 va començar a treballar en col·laboració amb el ceramista Vicenzo Santorelli al seu taller de Vietri sul Mare (Nàpols) per cobrir una superfície total de 300 metres quadrats de ceràmica, com si fos un llenç.

Precisament és aquesta primera etapa d'elaboració del mural que reprodueix la paràbola dels pans i els peixos, la que queda reflectida en les imatges captades pel fotògraf Agustí Torres.

S'ha de recordar que la tasca de Miquel Barceló està paralitzat, a l'espera d'aconseguir fons per finançar l'elaboració dels cinc vitrals que s'han d'obrir a la capella de Sant Pere. Així mateix, aquest espai inclourà mobiliari dissenyat per l'artista de Felanitx.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris