cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Balears i Canàries, convidades teatrals al festival de les Comunitats de Madrid

El Govern suggerirà que la pròxima cita madrilenya es faci ressò del fet insular

58096

"Molt soroll per no res" ha preparat versions en català i castellà.

M.TOUS. Palma.
Balears pot ser, juntament amb Canàries, la convidada teatral al Festival de les Comunitats que Madrid durà a terme el mes de març. Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern, convençuda que el teatre de les Balears passa per un moment òptim, es reunirà entre aquest mes i el que ve a Madrid, amb responsables canaris per fermar aquest projecte, que donaria a conèixer el fet insular a Madrid i que també podria rellançar els convenis de col·laboració entre ambdues comunitats insulars.

Sembla que és un fet el bon moment que travessa el teatre balear. Basta recordar, si no, els cinc mil espectadors que passaren per la fira de teatre de Manacor o els tres mil que han passat per la fira de Vilafranca, que haurien estat més si no s'hagués hagut de suspendre dos espectacles al carrer pel mal temps.

El Govern balear va ser present a la Fira de Teatre de Tàrrega amb un espai propi: «És com una targeta d'identificació», afirma Sureda, que es fa ressò que només Balears i País Basc disposen d'aquest espai propi a Tàrrega, «la fira de teatre més important d'Europa», segons afirma la directora general.

Com a resultat dels contactes que l'any passat es feren a la ciutat lleidatana, hi hagué presència balear a la Fira de Teatre de Galícia, i la companyia Res de Res projectà anar a Guatemala amb Tempo, «un teatre-circ que té moltes de possibilitats», sosté Sureda .

Per augmentar la projecció exterior de les arts escèniques, hi ha contactes en ferm amb el Govern de Canàries. «Fins ara havíem tingut contactes per tal de fer convenis de col·laboració entre ambdues comunitats -afirma Sureda-, però ara podem tenir, ambdues comunitats, presència al festival de les Comunitats de Madrid, que tindria lloc el mes de març i on es ressaltaria, en aquesta edició, el fet insular».

Ara mateix, a Madrid tenen lloc el Festival de les Comunitats i el Festival de Tardor, que coincidien, fins enguany, en les dades. A partir d'ara, els programadors municipals volen que les dues cites anuals no coincideixin en el temps per tal de desestacionalitzar-les. Així, el festival de les Comunitats tindrà lloc el març. Canàries i Balears pretenen ser les primeres comunitats presents en aquesta cita madrilenya on, a més d'altres afinitats, tindria rellevància el fet insular.

El Govern balear ja ha mantingut alguns contactes amb empreses illenques «i ho han vist amb molt bons ulls. A més, d'aquesta manera podríem lligar intercanvis de companyies amb les Canàries». Segons Sureda, ara els primers contactes ja s'han fet i serà entre aquest mes i el novembre en què representants de les tres comunitats es reuniran per acabar de fermar un projecte que pot rellançar el panorama teatral illenc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris