nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Terra de retrobament, un projecte per unir valencians i mallorquins

L'objectiu de la iniciativa és fomentar les relacions d'ambdós pobles

La Fundació Baleària presenta a Palma la segona edició de Terra de retrobament, una iniciativa per reforçar els vincles socials, culturals i institucionals entre les Balears i les comarques alacantines de la Marina Alta i Baixa. El projecte recupera la memòria comuna de les dues regions arran de la repoblació, en la qual participà gent mallorquina, de l'Antic Regne de València després de l'expulsió dels moriscs en el segle XVII.

La presentació d'aquesta segona edició de Terra de Retrobament tingué lloc ahir a l'auditori del Conservatori de les Illes Balears, amb un concert a càrrec de l'Orquestra de la Marina Alta i el Collegium Vocale de Palma.

La iniciativa pretén consolidar un espai comú, incrementar la comunicació dels dos pobles i afavorir accions de cooperació, com poden ser el foment del turisme cultural i la potenciació del contacte entre els empresaris.

A fi de deixar empremta del compromís obtingut entre les dues regions, i en concret entre els diferents ajuntaments que s'adhereixen al projecte, es firmà durant la primera edició, l'any passat, la Carta de Pego, que enguany es revisarà per incloure-hi més consistoris.

D'aquesta manera, més de trenta localitats de la Marina Alta i la Marina Baixa i de les Balears gaudiran de nombrosos intercanvis, mostres gastronòmiques, rutes turístiques i altres activitats culturals, que després d'una setmana d'exposicions, mostres, conferències i concerts a la ciutat alacantina de Dénia, es consolidaran àmpliament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris