nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Homenatge a l'escultor Jaume Mir en el seu norantè aniversari

Polítics, artistes i familiars acompanyaren l'artista en la celebració

P.G.Palma.
El mestre escultor Jaume Mir rebé ahir un sentit homenatge promogut des de la Conselleria de Vicepresidència del Govern de les Illes Balears amb motiu del seu norantè aniversari. Amb aquest pretext, l'acte era també un reconeixement de la trajectòria d'un home que ha duit una vida «entregada en cos i ànima» a enaltir i a garantir mitjançant el seu art la pervivència de l'idioma, la cultura, la tradició i la història d'«una Mallorca que estim amb desesperació o, com diria Josep Melià, amb ràbia».

Amb aquestes paraules l'artista de Felanitx brindava ahir en companyia del reduït cercle d'amics íntims, representants institucionals i familiars, que es reuniren al restaurant Bahía Mediterráneo per celebrar al costat de Mir la singular efemèride. El president del Govern, Jaume Matas, no hi va faltar, com tampoc un nombrós grup de representants institucionals. Entre d'altres, hi eren la vicepresidenta de l'Executiu, Rosa Estaràs; Francesc Fiol, conseller de Cultura; José Maria Rodríguez, conseller d'Interior; Guillem Ginard, director insular de Cultura; i Francesca Bennàssar i Rogelio Araújo, en representació de l'Ajuntament de Palma. El rector de la Universitat de les Illes, Avel·lí Blasco, i membres directius del Grup Serra també hi assistiren.

Mir, que anava acompanyat de la seva esposa, l'escultora Amalia García, i els seus fills, Jaume i Joan, també rebé el suport de personalitats del món de l'art com els creadors Joan Bennàssar, Cristina Escape, Josep Coll Bardolet, Lluís Maraver i el galerista Joan Oliver «Maneu»; i del món empresarial, com Gabriel Barceló i Manuel Tejedor, entre d'altres.

Emocionat, el president de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de Palma, expressà la seva convicció que l'homenatge que se li tributà ahir no era només per celebrar els seus noranta anys.

«Si en nou dècades un individu no ha estat capaç de fer una tasca en benefici de la societat, és que la seva vida no ha valgut la pena», asseverà. Per aquest motiu, Mir volia veure en l'acte d'ahir un símbol del veredicte favorable respecte del seu treball, tota una vida «dedicada a plasmar en la meva obra l'amor que sent per Mallorca» a través dels seus personatges, i de lluitar amb totes

les seves eines per mantenir vius els elements que són l'essència de l'Illa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris