nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

El biògraf de Chomsky diu que és 'el pensador nord-americà definitiu'

Robert Barsky ha publicat una biografia sobre el controvertit escriptor

L'investigador dels EUA Robert F. Barsky acaba de publicar a Espanya una biografia sobre el pensador Noam Chomsky, personatge que, en la seva opinió, constitueix el «nord-americà definitiu», malgrat el fet que al seu país sigui considerat des d'alguns sectors «un traïdor», especialment per les seves crítiques al Govern de Bush arran de la Guerra d'Iraq.

Barsky va explicar que Chomsky (Filadèlfia, 1928) és «omnipresent» en alguns llocs d'Estats Units, on el veuen «com un Déu», però en altres «se'l considera un antisionista, el veuen de manera fragmentada». Al contrari, a Europa «el tenen en molt bona consideració» perquè «es comprenen les seves teories, les seves idees».

Barsky va explicar que va ser la lingüista Llissa Travis qui li va proposar d'escriure la biografia sobre Chomsky, que s'escriu amb «milers de persones», i amb qui l'autor ja havia intercanviat diverses cartes «sobre la història de l'anarcosindicalisme, la immigració o els moviments socials».

El biògraf i el pensador varen intercanviar correspondència durant dos anys i posteriorment «em va introduir a l'entorn del seu passat i en el seu cercle més actual», fet que li va permetre conèixer les persones que van exercir major influència sobre ell, entre elles Rosa Luxemburgo i Bertrand Russell. «Eren persones que s'interessaven per la política i la lingüística a la vegada».

Davant de l'existència de nombrosos assaigs sobre les teories de Chomsky, dirigides cap a un públic «molt més especialitzat», Barsky va apostar per una biografia: Noam Chomsky: una vida de discrepància (Península), que «pot llegir tot el món» centrada en l'educació, el vincle amb moviments jueus, la família i els personatges que han influït de manera definitiva en la seva obra amb la finalitat de comprendre el pensador.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris