cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

La Beateta anirà amb un carruatge restaurat

La necessària restauració de la carrossa de 1868 ha costat al Consell de Mallorca 27.000 euros

J.CASTELLS. Palma.
Les Festes de la Beata a Palma comptaran enguany amb un carro triomfal restaurat que recorrerà dissabte capvespre a les 19.00 hores, i partint des de Jaume III els carrers de Ciutat en la seva desfilada. Organitzada pel Consell de Mallorca, les activitats programades tindran enguany un pressupost de 80.000 euros.

Després de 3 mesos de feina, l'equip integrat per Arantxa Cañellas, Noemí Casellas i Montserrat Dezcallar, d'Es Taller de Restauració i Conservació, la carrossa, construïda damunt un carro d'origen militar, i esdevinguda per aquest ús solemne des de 1868, torna a lluir amb una intervenció que ha costat 27.000 euros, i pagada pel Consell de Mallorca. «Era una feina molt necessària, amb l'ornamentació floral no es notava, però ja començava a caure. S'han retirat les intervencions fetes en precari i s'ha recuperat la fusta d'alzina i s'ha dotat d'una protecció total contra la humitat», explicà Cañellas. Així, s'han recupertat els colors originals, s'ha retapissat els seients i s'ha instal·lat un sistema d'iluminació més adient.

Avui, a les 19.00 hores es farà la presentació de la Beateta, que enguany encarnarà la nina Paloma Aldeguer González, al convent de Santa Magdalena de Palma. A continuació, el músic Roland Dopfer oferirà un concert d'orgue. Demà, a les 11.00 hores tindrà lloc l'eucaristia, presidida per Antoni Mercant i amb la participació del mestre Bartomeu Mut, el grup Balls i Tonades de Mallorca i el Cor Infantil del Teatre Principal.

A les 19.00 hores, començarà la desfilada que seguirà els carrers de Jaume III, plaça Joan Carles I, Unió, La Rambla i fins el convent de Santa Magdalena. Hi participaran més de 1.500 persones entre grups de ball, dimonis, xeremiers, carros i carrosses i bandes de música.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris