nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

Balagueró presenta els seus 'Fràgils' sobrenaturals en el festival de Sitges

Les protagonistes del thriller són Calista Flockhart i Elena Amaya

El cineasta Jaume Balagueró ha buscat «personatges creïbles» per al seu thriller sobrenaturaFràgils, protagonitzat per Calista Flockhart, la televisiva Ally McBeal, i l'espanyola Elena Anaya, que s'estrenarà divendres a més de 325 cines espanyols, i de la qual arribarà una còpia en català en els Multicines de Manacor.

És una història de fantasmes i per explicar-la «és fonamental» tenir personatges i actors creïbles, assenyalà Balagueró durant la presentació del seu film a Sitges, fora de competició. El realitzador lleidatà «té clar» que per recrear ens fantasmagòrics, una cosa que no existeix, s'«ha de fer de forma naturalista».

A Fràgils, que per al mercat internacional es presentarà sense accent, «no he volgut treballar» amb efectes especials: «N'he fugit perquè l'espectacularitat de la història no ve dels efectes especials, sinó de l'impacte i de la força d'allò emocional». A la cinta Flockhart i Amaya recreen dues infermeres, Emy i Helen, respectivament, d'un inquietant hospital infantil situat en un punt llunyà de l'Illa de Wight (Regne Unit).

El centre, de nom Mercy Falls, està a punt de ser desmantellat i hi succeeixen coses estranyes quan un ens fantasmagòric, conegut pels al·lots com «l'al·lota mecànica», quan s'enfada fa que es trenquin o deformin els ossos infantils com si fossin de vidre.

Balagueró assenyalà que escollí Calista Flockhart per al paper principal d'infermera nord-americana amb passat anguniós que arriba des de Londres per substituir una infermera que ha deixat l'hospital, pel seu «aspecte fràgil, poc voluminós, però amb una força inesperada en el seu interior».

El director de cinema ja havia parlat en una ocasió amb Elena Amaya per a un treball conjunt, la qual cosa s'ha produït en aquesta pel·lícula. L'actriu espanyola, que acompanyà el director en la presentació de Fràgils a Sitges, destacà la facilitat que té Flockhart per canviar de registre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris