cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Científics australians troben més restes dels éssers diminuts de fa 18.000 anys en una illa de l'Índic

Uns científics australians han trobat més restes d'éssers diminuts en una illa indonèsia, que s'afegeixen als ja descoberts fa un any i que segons els experts pertanyen a una nova espècie d'homínid.

D'acord amb l'article publicat aquesta setmana a la revista britànica Nature, els investigadors han trobat a l'illa de Flors una mandíbula i diversos ossos de dits i d'extremitats, com també el braç dret de l'exemplar original, una dona que segons sembla visqué fa 18.000 anys.

La primera troballa -part d'un esquelet que incloïa el crani- sorprengué el món perquè suggeria l'existència d'una espècie nova, caracteritzada per la seva mida petita, inferior a un metre d'altura. La petitesa d'aquests éssers motivà el seu nom, hobbits, referit als personatges creats per J.R.R. Tolkein en El senyor dels Anells.

Després de la descoberta d'aquest primer exemplar, alguns experts es pensaven que no es tractava d'un nou tipus d'homínid, sinó just d'un pigmeu o d'algun ésser humà afectat de microcefàlia. Per tot plegat, la localització de més restes reforça la hipòtesi que els éssers que habitaven l'illa esmentada fa menys de 20.000 anys pertanyien a una espècie fins ara desconeguda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris