algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La Soyuz aterra amb èxit a Kazakhastan

La nau retorna a la Terra el tercer turista espacial, el nord-americà Gregory Olson

La nau espacial russa Soyuz TMA-7, amb dos astronautes i el turista espacial d'EUA Gregory Olsen a bord, va aterrar amb èxit a les instal·lacions espacials russes de Kazakhastan. Tal com estava previst després de la seva separació de l'Estació Espacial Internacional (ISS) a les 21.49 GMT, la nau va aterrar a Kazakhstan poc abans de les 01.00 GMT d'aquest dimarts, va confirmar la NASA.

La Soyuz va realitzar un recorregut d'uns 400 quilòmetres des de l'Estació fins a terra en unes tres hores i mitja. El turista espacial dels Estats Units s'ha convertit en el tercer civil que visita l'ISS.

Olsen, amb l'astronauta dels Estats Units William McArthur i el rus Valery Tokarev, van emprendre viatge el passat 1 d'octubre, data en què la Soyuz TMA-7 es va enlairar de les instal·lacions de llançament de Baikonur, a Kazakhastan. Dos dies després, la nau es va acoblar a l'ISS. McArthur i Tokarev es quedaren a l'espai, on tenen previst estar durant un període de sis mesos, mentre que Olsen va tornar a la Soyuz amb John Phillips i Sergei Krikalev, dos astronautes que estaven allà des d'abril.

Gregory Olsen, de 60 anys, és un científic expert en òptica i cristal·lografia que ha aprofitat la seva aventura en l'ISS per realitzar experiments amb equips fabricats per la seva empresa.

«No som un turista, m'he preparat molt seriosament per a aquest viatge i som un integrant més de la tripulació», va declarar en roda de premsa abans d'iniciar el seu viatge espacial. En virtut del contracte firmat entre l'Agència Espacial Russa i la companyia dels EUA Aventures Espacials, Olsen podria haver pagat fins a 20 milions de dòlars per aquest viatge.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris