nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Els gegants i els artesans animen els visitants de la Mostra de Cultura de Sineu

C.M. / M.N. Sineu.
El primer dia, la Mostra de Cultura Popular de Sineu va començar un poc magre, però ahir va ser diferent. Ja a primera hora, centenars de persones es dirigien cap aquest poble del Pla, on podien conèixer de prop les curiositats que amaga aquesta primera edició, organitzada per la Conselleria d'Educació i Cultura.

La música, els gegants i els cavalls convertiren els carrers del poble en un lloc atractiu per passejar-hi una estona i conèixer un poc més la cultura de les Balears. Un dels centres d'atenció era el grup de dones que elaborava senalles de llata, com les anomenen a Capdepera. La gabellina Joana Flaquer mostrava al públic aquesta art tan antiga. «Antigament, a Capdepera vivíem de fabricar senalles i altres estris amb garballó, però això s'ha perdut amb el turisme. Jo tenc 80 anys i sempre m'hi he dedicat. Una dona a Capdepera ho ensenya al jovent, però no en viuen, sinó que és just un entreteniment per al temps d'oci», explicava en presència d'un públic nombrós.

La plaça del Fossar era ahir un autèntic punt de trobada d'artesans i venedors de productes com mel de farigola, de romaní o de maig, entre altres articles. A més, els visitants hi podien contemplar la mostra muntada pel Patronat de Races Autòctones, amb exemplars de cabra pitiüsa i porc negre mallorquí.

Els amants dels balls folklòrics es reuniren a l'escenari habilitat per dansar al so de les cançons populars. Per la seva banda, els gegants anaven baixant de la part alta del poble per trobar-se a la plaça del Fossar, on ballaren tots plegats.

La presència d'autoritats fou constant. Entre altres, hi eren els consellers Francesc Fiol i Mabel Cabrer i diferents directors generals de l'Executiu autonòmic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris