cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

La Caixa aposta per un cicle de músiques del món «en estat pur»

Palma acollirà aquests concerts del 14 d'octubre al 12 de novembre

M.TOUS. Palma.
L'Obra Social de la Caixa oferirà, del 14 d'octubre al 12 de novembre, el cicle Músiques del Món a Palma.

Segons Maricarmen Palma, cap del Servei de Música de la Fundació la Caixa, «l'objectiu d'aquest cicle és conèixer les autèntiques músiques del món. Són músiques vingudes dels seus orígens. No presenten cap mena de fusió. És música tradicional en estat pur».

De l'illa de Bali arriba el seu teatre tradicional de la mà d'I Made Djimat & His Ensemble (14 d'octubre), que oferirà un mosaic en què música, teatre i dansa compartiran protagonisme amb les màscares de la tradició balinesa.

Alim Qasimov és el convidat del 21 d'octubre. Aquest cantant azerbaidjanès de veu que alguns qualifiquen d'extraordinària ha rebut la influència de tradicions asiàtiques, perses i turques.

La música celta també serà present a aquest cicle amb el duet format pel violinista Alasdair Fraser i la violoncel·lista Natalie Haas (divendres, 28 d'octubre).

Procedent de Palestina i format pels germans i llaütistes Samir, Wissam i Adnan, el Trio Joubran (divendres, 4 de novembre) és un portaveu privilegiat de la música d'aquest poble. Segons comentà Palma, «són uns grans comunicadors. Tot i ser un poble de supervivents, els Joubran són simpàtics i extrovertits, molt allunyats dels esterotips palestins que veim a la televisió».

Els concerts familiars estaran protagonitzats per I Made Djimat & His Ensemble (15 d'octubre), Alasdair Fraser i Natalie Haas (29 d'octubre) i el conjunt Sakapatú (12 de novembre).

Aquesta edició comptarà amb un cicle de cinema etnomusical que, amb el títol de Música Rebel, oferirà quatre documentals sobre Bob Marley, Fela Kuti, la música per l'alliberament de la població negra a la República de Sud-àfrica i la revolució tropicalista al Brasil de final dels seixanta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris