cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

La Fundació Alcover de Manacor es convertirà en un museu gràfic

La Sala presenta el projecte a l'espera de negociar subvencions

L'Ajuntament de Manacor presentà ahir el projecte que transformarà l'actual immoble de la Fundació Pública Mossèn Antoni Maria Alcover en un museu gràfic. Així i tot, la Sala està immersa en negociacions amb les diferents institucions insulars i autonòmiques per aconseguir subvencions per fer front al projecte, que ascendeix a uns 900.000 euros.

La proposta, que ha estat dissenyada pel gabinet català Cristià, Juncosa i Mayer S.L, contempla a la planta baixa de l'edifici un lloc de recepció amb cafeteria i espais oberts per gaudir de l'entorn que envoltava l'home de lletres que era Antoni M. Alcover. Al primer pis es preveu fer l'espai que abraçarà el museu dedicat aDiccionari Català-Valencià-Balear, amb l'objectiu de reivindicar el projecte de vida d'Alcover. La segona planta es destinarà a les rondalles mallorquines arreplegades pel lingüista, la qual comptarà, a més, amb un espai general d'audiovisuals i panells circulatoris a través dels quals es pretén juntar el món dels somnis de la rondallística i de la realitat.

El projecte vol ser una porta oberta de la figura de mossèn Alcover a la resta del món i vol articular un discurs en el seu recorregut per l'edifici. Es vol, doncs, apostar per la comunicació i la codificació de la llengua dins un espai dinàmic. A la Fundació es conserva i s'exposaran diferents mobles propietat d'Alcover, com ara la calaixera on es guardaven les fitxes de l'elaboració del diccionari, l'escriptori i la cadira del mossèn i els prestatges, així com la seva màquina impressora. Així es vol, amb aquest projecte, reivindicar la figura del folklorista i alhora posar en ús les rondalles mallorquines.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris