cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

La IV Fira de Teatre Infantil i Juvenil aposta ferm per una oferta de qualitat

Tendrà el seu desenvolupament més important entre els dies 10 i 16 a Vilafranca

60810

Pupetes i Fideu s'han quedat tancats a la cambra de bany per presentar «Caca».


Un curs de veu i expressió oral per a docents ha donat el sus aquesta setmana a la IV Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, que tendrà el seu desenvolupament més important del dia 10 al 16 d'octubre al municipi de Vilafranca. La Fira arriba a la seva quarta edició amb un èxit creixent pel que fa a públic i amb la ferma convicció d'apropar a tots els pobles de Mallorca una oferta de produccions teatrals de qualitat i per a nins -i per als seus acompanyants- i joves.

A més de la programació habitual, dirigida als menuts, docents i programadors, la Fira inclourà enguany un cicle de teatre i literatura en el qual es podrà veure Helena Fortuny, que interpretarà Rodoreda, sonets inèdits; el popular actor Lluís Soler, amb El Comte Arnau, de Josep Maria de Sagarra i Sa Pesta, una lectura dramatitzada de l'obra de Pere Capellà i interpretada per Salvador Oliva i Rodo Gener.

La Fira fou presentada ahir al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma per Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern balear; Guillem Ginard, director insular de Cultura; Jaume Sansó, batle de Vilafranca; i Jaume Gomila, president de Sa Xerxa, una nova associació sense ànim de lucre que neix agermanada amb La Xarxa catalana, que organitza la Fira d'Igualada i que arriba a 72 municipis del Principat.

La programació presentada ahir mostra un ventall ample d'ofertes, com l'òpera infantiLivietta e Tracocollo, de la Fundació Teatre Principal, o la jornada de biblioteques amb espectacles de petit format. Aquest seria el cas d'El Secret dels llibres, del Professor Sorpreses o Es Jai de ses Rondalles, de la companyia Guillem Sansó.

Amb el desig d'arribar a tota mena de públic, la Fira també acollirà l'estrena del muntatge L'estrany cas de Theo Winterbottom, de la companyia Fum Teatre i Premi Art Jove de dramatúrgia 2004.

Una de les novetats presentades per la Fira serà la que s'endinsa en el Teatre de Valors. En l'obra I ara què?, de l'Associació cultural de Granollers, els adolescents podran reflexionar sobre problemes que els afecten, i que segons explicà Gomila, «és un espectacle molt recomenable, que promou el debat amb els actors i pot fer pensar abans de fer».

En una col·laboració entre Sa Xerxa i La Xarxa, també s'estrenarà a la Fira el muntatge Artur i Merlí, premi Guillem d'Efak 2004. Així mateix, la creació musical combinada amb la dramatúrgia hi serà present amb Percussi o no i eTabaluga viatja buscant el seny, del menorquí Cris Juanico.

Jaume Sansó explicà que «aquesta fira és un repte molt gran per a un poble tan petit i que seria impossible sense l'ajut de les institucions i la dedicació de Sa Xerxa». En aquest sentit, els organitzadors mostraren la seva voluntat que, més enllà d'una setmana d'espectacles i disbauxa, la Fira de Vilafranca esdevengui l'aparador definitiu de les produccions de qualitat que poden arribar a tots els pobles de Mallorca per al gaudiment de nins i joves, i per què no, dels més grans també.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris