cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Helena Fortuny: «A la comunicació s'ha de potenciar molt l'expressió»

L'actriu catalana imparteix un curs sobre veu i expressió oral a l'Illa

L'actriu i docent Helena Fortuny imparteix aquest dies un curs sobre veu i expressió oral a Vilafranca, una activitat que s'emmarca en la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears que es du a terme a la localitat.

-En què es basa el curs que impartiu?
-És un curs per aclarir conceptes que tenen relació amb la comunicació. Quant a la veu, i seguint la seqüència lògica, treballam la relaxació, la respiració, la col·locació corporal i l'expressió. Quant a l'expressió oral, es tracta de la fonètica bàsica, la fonologia, la puntuació, la dinàmica dels mots i la veu en l'espai.

-Per tant, es treballa considerant l'emissor, el missatge i el receptor...
-Exacte, però en termes molt generals, perquè el curs només dura quatre hores. Hi ha d'haver voluntat per comunicar i s'han de potenciar la intuïció, l'emoció i la reflexió d'allò que es diu, perquè tot es prepari en l'àmbit de la veu.

-Són tan importants, veu i expressió?
-Són fonamentals, perquè la veu va darrere de l'expressió. Així i tot, el curs que impartesc no tracta tant de la veu com de l'expressió. La veu és gairebé un tràmit preparatori: per a un curs és molt millor centrar-se en l'expressió. És molt més interessant.

-Quina gent hi participa?
-Va destinat a professors de teatre, però tenim gent que fa teatre i fins i tot professionals de la comunicació, que volen perfeccionar la seva veu i la seva expressió. És un àmbit de coneixement que s'ha d'explotar. La comunicació és prou important.

-Com valorau la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears que té lloc a Vilafranca?
-El certamen de Vilafranca és excepcional per l'intercanvi d'experiències dels professionals que hi participen. S'hi poden preparar futures programacions. D'altra banda, he de comentar que és una fira molt acollidora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris