cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

L'Auditòrium acull un concert benèfic d'homenatge al mestre Bernat Pomar

El jove violinista Francisco García serà demà vespre el solista de la Simfònica


Per commemorar el dia de la unificació d'Alemanya, la comunitat de residents a Mallorca, a través de WFW Consulting, Profi Konzept i el Lions Club de Palma, han organitzat un concert solidari a benefici del centre d'acollida temporal Llar del Menor de Can Valero. El recital però, també serà un homentage a la figura i a la feina realitzada pel mestre violinista i compositor mallorquí Bernat Pomar (Palma, 1932).

L'Auditòrium de Palma acollirà demà, a les 21.00 hores, un concert amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears «Ciutat de Palma» i la del jove de 15 anys Francisco García Fullana, solista en tres de les cinc peces que s'escoltaran.

El programa començarà amb una Obertura de Richard Wagner, a la qual seguirà e Concert núm. 1 per a Violí i Orquestra de Nicolo Paganini i la Simfonia núm. 5 de Ludwig van Beethoven. Ja a la segona part del repertori, l'orquestra, dirigida en aquesta ocasió per Philippe Bender, interpretarà Aquarius i Copeo de Muntanya, Dansa per Mallorca núm. 1, peces de Bernat Pomar.

El mallorquí va ser guardonat enguany amb el premi Ramon Llull, després de tota una vida dedicada a la música, i en especial a la docència. L'homenatge al mestre tindrà un especial component amb la participació com a solista de Francisco García. «És una gran violinista que tendrem a Mallorca, ha progressat moltíssim», explicà ahir el que fou el seu primer professor. «És un cas únic, extraordinari. És un alumne aplicat i té uns pares que viuen per ell. Lluny dels tòpics, no és un nin gens tímid, sinó més aviat simpàtic i que gaudeix fent les mateixes coses que qualsevol jove de la seva edat».

Especialitzat en l'ensenyament musical a nins, que comencen a classes de violí des dels 3 anys, «no és facil», apunta el mestre Bernat Pomar, qui ha dedicat una part important de la seva tasca a la recuperació de les cançons tradicionals. Tant és així que en el seu llibre didàctic El meu violí es recullen cançons populars de les Balears, Catalunya i València. «No ho he fet per quedar bé amb ningú, però és més fàcil ensenyar als nostres nins eTira-li cocetes, perquè ja el coneixen i és una cosa seva. Aquesta música mai cansa i aquesta és un avantatge important a l'hora de treballar amb nins de tres a cinc anys».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris