nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Janer avalua en positiu el seu primer any a l'IEB i aposta per la consolidació

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics fa balanç en el primer aniversari


Gabriel Janer Manila, president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), i Miquel Segura, coordinador general, presentaren ahir dematí la memòria d'activitats del seu primer any de rodatge en un clima d'optimisme i ganes de continuar fent feina.

Els responsables de l'Institut van aprofitar per anunciar que l'exposició Irradiacions, estendard dels projectes duits a terme per la institució, s'estrenarà al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona, el 19 de gener. Allà romandrà dos mesos gràcies a l'acord signat per la consellera catalana Catalina Mieras i el seu homòleg mallorquí al Govern balear, Francesc Fiol, a través de la Institució de les Lletres Catalanes.

Hores abans de la festa que va commemorar aquest primer aniversari al Centre Cultural Pelaires, i amb una estranya coincidència amb l'entrega de premis literaris del Consell de Mallorca, Janer Manila es va mostrar «molt satisfet per la intensa activitat desenvolupada pel seu insitut» i restà importància a la coincidència de dia, «tot i que no és a la mateixa hora».

Janer Manila explicà que l'objectiu inicialment marcat per l'IEB «era aconseguir que la nostra societat cregués i tengués fe en la nostra feina, i aconseguir la implicació dels generadors de cultura». Així mateix cità el cantautor Joaquín Sabina per recordar que l'Institut va néixer «orfe de besades». «Ara ja no ho som tant», explicà Manila afirmant que l'objectiu de la «credibilitat passa a un segon o tercer lloc, ja que la consolidació de la institució esdevé la màxia prioritat».

Segons el president de l'IEB, el futur passa per «agafar solidesa i pes» i confirmà el que ja havia avançat el president Matas dient que, «vista la feina feta, l'any 2006 disposarem d'un pressupost molt major que l'actual i que fins i tot podria doblar la quantitat a què hem tingut abast fins ara».

Així, les activitats estrella per al 2006 serà la «itinerància de la mostra Irradiacions, amb una forta dinamització basada en accions i activitats que implicarien escriptors en taules rodones, conferències i fins i tot concerts de música». Per altra banda, Janer Manila explicà que les negociacions amb l'Instituto Cervantes podrien aconseguir traslladar aquesta mostra a la ciutat italiana de Nàpols, a més de distints acords encara per concretar de la itinerància de creadors mallorquins a les distintes seus arreu del món.

A més d'aquestes iniciatives, Miquel Segura i Gabriel Janer Manila explicaren que el 2006 serà un període clau en la preparació de la participació de l'IEB en la Fira de Frankfurt, que el 2007 tendrà la cultura catalana com a convidada d'honor. «És a nivell d'una cultura en global, no a nivell geogràfic ni per administracions. No podem canviar el mapa polític».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris