nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

José Aranda ultima «Corderos de Alá», el seu primer curtmetratge

La cinta, rodada a l'Illa, tracta sobre els segrests en temps de guerra

JAVIER J. DÍAZ.Palma.
El pintor mallorquí José Aranda acaba de concloure el rodatge del curtmetratge Corderos de Alá, un psicodrama en el qual l'artista tracta d'aprofundir en els segrests de civils i soldats nord-americans que es produeixen en els conflictes bèl·lics que es desenvolupen actualment al món àrab, com la guerra de l'Iraq.

El curtmetratge, de la productora Kinodaga Media, ha estat rodat simultàniament en àrab, espanyol i anglès i està protagonitzat per David Gómez, el marroquí Said Boussou i el mateix Aranda. Després d'haver culminat el rodatge a Mallorca, l'equip té previst traslladar-se a Barcelona per realitzar el treball de postproducció del muntatge.

José Aranda s'estrena en el món del setè art amb una cinta que centra la seva trama «sobre la relació que s'estableix entre dos segrestats, un cooperant i un soldat, que tenen personalitats completament oposades però que troben un punt de connexió molt important: saben que moriran degollats a mans de terroristes islamistes», va apuntar.

Segons explica l'artista mallorquí, donar sortida a aquest projecte no ha estat fàcil i ha hagut de superar algunes adversitats. Una d'elles va ser elegir els actors. «Em va costar trobar actors àrabs que no tinguessin prejudicis a l'hora d'enfrontar-se a un guió tan difícil, molt realista i que commou i irrita l'espectador, per la qual cosa alguns rebutjaren el paper», assenyalà.

Corderos de Alá ha estat rodada en diferents emplaçaments de l'Illa. Les escenes interiors van ser gravades en una antiga possessió mallorquina situada en es Secar de la Real, mentre que per als exteriors l'equip es va traslladar a sa Calobra i al gorg Blau.

Per Aranda, fer aquest curt ha estat una nova experiència que l'ha captivat i li descobert un ampli ventall de noves possibilitats. «El món de la pintura és molt més tancat, més solitari, mentre que el del cine es viu d'una forma més oberta, tots t'ajuden i es treballa més en grup», va manifestar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris