algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Consell inicia el trasllat de l'Arxiu Històric a les noves sales del Krekovic

El museu ha estat sotmès a una sèrie de reformes per donar cabuda als documents

61442

Les noves sales allotjaran 2.344,98 metres lineals de documentació.

S.AMENGUAL.

P.GIMÉNEZ.Palma.
El Consell de Mallorca iniciarà dia 5 de setembre el trasllat del seu arxiu històric a les sales del Museu Krekovic, que han estat objecte d'una remodelació per allotjar provisionalment el fons documental. D'acord amb els terminis preestablerts en el contracte, els treballs de condicionament i reforma del centre, localitzat al polígon de Llevant, han enllestit la primera fase de l'actuació prevista i s'espera signar el final de les obres abans del mes d'octubre.

La consellera de Cultura, Dolça Mulet, confirmà ahir que mentre s'ultimen els detalls de la reforma, «el 5 de setembre està previst començar el trasllat dels 2.344,98 metres lineals de documents que allotjarà el centre i que es podran consultar previsiblement dins el mes d'octubre».

Com ja va informar aquest diari, el canvi d'ubicació de l'Arxiu Històric, ubicat fins ara al centre cultural de la Misericòrdia, respon a la pròxima fase de rehabilitació que afecta l'històric edifici de Palma. A més, s'ha de recordar que una part important del fons documental fou ja traslladat d'urgència a una nau del polígon de Son Noguera a causa de l'estat de ruïna que presentava una part de l'espai on romania localitzat.

Maties Togores, arquitecte de la institució insular, va explicar que la remodelació -supervisada pels tècnics Marta Sabater i Julio Trillo- ha afectat un total de 800 metres quadrats de superfície del Krekovic i ha disposat d'un pressupost de 150.000 euros.

Segons Togores, les obres s'han centrat a reduir la planta de les tres sales expositives del Museu pel costat que limitava amb els magatzems posteriors del centre. D'aquesta manera -la suma dels espais laterals i dels magatzems actuals- s'ha aconseguit guanyar una superfície de 575 metres quadrats, on seran distribuïdes les llibreries que allotjaran els quasi dos quilòmetres i mig lineals de documents.

El Krekovic utilitzarà com a magatzem un espai més reduït que el que feia servir fins ara, però suficientment gran com per allotjar els objectes personals del taller de l'artista.

Una altra fase de la reforma és la que afecta la casa de la viuda de Krekovic. L'habitatge, adjacent al museu, està sent habilitat per distribuir en els seus 235 metres quadrats de superfície oficines per a l'Arxiu. Maties Togores matisà que, una vegada finalitzats els treballs, les distintes dependències de l'habitatge restaran com a sala de consulta per als investigadors, despatxos de gestió interna i sala de restauració de documentació. Les tasques de condicionament es completaran amb la instal·lació de sistemes de detecció d'incendis i altres feines de climatització a les distintes sales de l'edifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris