bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Els ecologistes donen suport a la llei de desenvolupament rural

Membres d'algunes associacions veuen «positiva» la nova norma

Representants de diverses associacions ecologistes consideraren ahir «molt positiu» l'anunci del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, d'elaborar durant el pròxim curs polític una llei de desenvolupament rural per fomentar la vida al camp, com a mesura per evitar els incendis.

La llei, que el Govern remetrà aviat al Congrés, pretén «canviar el signe de l'evolució dels boscs» i promoure que la població rural gaudeixi dels mateixos béns i serveis que les d'altres àrees de l'Estat.

El coordinador general d'Ecologistes en Acció, Theo Oberhuber, va assegurar ahir que la mesura és «positiva» perquè pot reduir l'abandonament que les muntanyes experimenten ara com ara, segons el seu parer, una de les principals causes dels incendis forestals, tan nombrosos aquests darrers mesos.

Així mateix, Oberhuber va sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient que «marqui i assumeixi les competències durant l'elaboració del text», a fi que la nova norma resulti complementària per al seguiment de l'estratègia establerta per la Llei del patrimoni natural.

El director de campanyes de Greenpeace, Mario Rodríguez, va indicar que el nou text suposa «un pas més» a favor d'un medi ambient sostenible, perquè, segons va afirmar, «podria solucionar els problemes estructurals de la muntanya en l'actualitat, tant en relació amb el despoblament com per la pèrdua de valors».

Rodríguez va demanar que el text respongui «a la situació actual» i que serveixi per establir subvencions tècniques, mitjançant ajudes fiscals o directes. Així, es podria imposar una servicultura d'acord amb els ecosistemes existents i les seves condicions climàtiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris