nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

El «Miquel Caldentey» podria tornar al mar

Gabriel Vicens es reuneix amb les institucions de Catalunya Nord per estudiar-ne la restauració


La goleta Miquel Caldentey podria tenir un futur lligat directament a la navegació. El secretari general del PSM, Gabriel Vicens, va viatjar fins a la Catalunya Nord on va mantenir contactes amb entitats polítiques i associacions per mirar d'assolir un acord que salvi la nau, un dels dos únics navilis de grans dimensions que ha sobreviscut fins ara de tot l'interessant patrimoni marítim català.

«En aquests moments el vaixell es troba en un fangar de Canet de Rosselló, un municipi que no té cap intenció de fer-se'n càrrec», va explicar Vicens. Però el veí municipi de Port Vendres i l'associació Sauvons Ideal no tenen cap intenció de deixar podrir la nau.

Vicens es va reunir amb Paul Leberger, primer tinent batle de Port de Vendres i Duhamel Eric, director general de serveis, i amb Enric Xiocre, diputat del PSF a l'Assemblea Nacional Francesa com també amb el mestre d'aixa Bernadou i membres de l'associació, per estudiar possibles solucions.

El pailebot mallorquí no pot ser comprat per cap institució mallorquina, perquè com que és monument nacional francès, el vaixell no pot ser venut a cap institució de fora de l'Estat francès. Però l'Ajuntament de Port Vendres s'ha oferit a comprar-lo i ha encarregat un estudi de cost per treure'l del fangar.

Les dues parts preveuen una restauració del vaixell amb capital de les institucions de la Catalunya Nord i mallorquines. «Aquesta possibilitat permetria el desplaçament periòdic i acordat des de Port de Vendres fins a Mallorca, realitzant una estada periòdica prou llarga a cada lloc».

Vicens considera que «les institucions de les Illes Balears haurien d'apostar decididament per projectes d'aquesta naturalesa on es pot combinar fàcilment la recuperació del nostre patrimoni històric, el reconeixement del nostre important patrimoni marítim i la promoció de la cultura i l'interès turístic. Això permetria refermar les relacions històriques de Mallorca amb Catalunya Nord».

El Ple del Consell va aprovar per unanimitat una propota per avaluar la possibilitat d'adquisició i restauració de la goleta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris