nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Sala VIP dedicada a Joan Miró a Son Sant Joan

L'espai vol contribuir a difondre l'obra de l'artista i recordar la seva relació amb l'Illa

59460

Joan Punyet, Rogelio Araújo, Francisca Bennàssar, Magdalena Aguiló, i Nemesio Suárez.

P.G.Palma.
Un monòlit amb la firma impresa de Joan Miró marca l'accés a la nova sala VIP que l'aeroport de Palma dedica a l'artista català i que des d'ahir es converteix en un nou punt de referència per als milions d'usuaris de Son Sant Joan.

Gràcies a l'acord de col·laboració assolit pels hereus de l'artista, la Fundació Pilar i Joan Miró i Aena, l'aeroport de Palma ret homenatge al pintor català amb un espai que reprodueix al seu interior el mural de la cafeteria de la Fundació que du el nom de l'artista a l'illa.

Es tracta d'una obra de 15 metres d'ample per tres d'alçada, inspirat en l'esbós que Miró va pintar el 1947 per al projecte de mural de Cincinati i que el 1992 Joan Gardi Artigues utilitzà per fer el mural de la cafeteria de la Fundació. Llibres relacionats amb la vida i l'obra del pintor català estan a l'abast dels usuaris de la nova sala VIP, que, en breu, també exhibirà d'altres obres del pintor segons fonts aeroportuàries.

Amb aquests continguts «la sala permetrà ajudar a la difusió de l'obra de Miró, assenyalà el director de l'aeroport, Nemesió Suárez, a la vegada que es converteix en un atractiu més per complementar «l'oferta de sol i platja», matisà Joan Punyet, nét de l'artista.

Localitzat prop de les portes d'embarcament, Suárez i Punyet van inaugurar ahir el nou espai exclusiu dissenyat per Aníbal Guirado. Al costat d'ells, també hi foren la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Magdalena Aguiló; el regidor de Cultura a Cort, Rogelio Araújo; la tinent de batle i regidora de Turisme, Francesca Bennàssar; i el cap de Relacions Externes d'Aena, Mateu Cladera.

Tots ells van coincidir que la figura i l'obra de Joan Miró són un referent indiscutible quan es parla de la cultura de Mallorca. L'estreta relació que l'artista va mantenir amb l'Illa durant vint-i set anys, des del 1956 fins que va morir el 1971, el converteixen també en un punt de referència per al turisme quan es tracta de promocionar internacionalment l'Illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris