algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Consell i Alaró restauren el Pont Trencat que separa els municipis

Patrimoni subvenciona l'actuació per a tornar fer visible l'estructura


El Pont Trencat, conegut així perquè les crescudes del torrent Sollerich arrossegaven bona part del seu conjunt de forma habitual, serà restaurat en la seva estructura i es netejarà tot el seu entorn de vegetació i brutor perquè torni a ser visible, una cosa que no és així des de l'obertura de la nova carretera entre Consell i Alaró l'any 2000.

Els ajuntaments d'ambdues localitats col·laboren a parts iguals en aquest projecte de restauració perquè el pont ha significat des de sempre el límit de la separació entre els dos municipis. Apareix per primera vegada documentat en el segle XVI formant part del Camí des Raiguer i anteriorment del camí romà que unia Palma amb Pol·lèntia.

El projecte ascendeix en total a uns 35.000 euros i es realitzarà en dues fases, ja que després de la restauració s'habilitarà al costat del Pont Trencat un àrea recreativa per a les visites, la qual comptarà amb un punt d'interpretació. El Consell de Mallorca ha concedit al projecte una subvenció màxima de 18.000 euros dins de la seva línia d'ajudes per a la restauració del Patrimoni Històric.

A la presentació del projecte, que està previst que es comenci a executar a partir del proper mes d'octubre, hi assistiren ahir el batle de Consell, Antoni Amengual, i el director insular de Patrimoni, Antoni Mas, acompanyats del tinent de batle de la mateixa localitat, Arnau Ramis. Els representants de l'Ajuntament d'Alaró excusaren la seva presència.

El batle de Consell expressà la seva satisfacció per portar endavant aquest projecte «pel valor històric i cultural que suposa el Pont Trencat tant per al municipi de Consell com per al d'Alaró. Sempre ha estat una referència per a tots dos». Antoni Mas explicà, per la seva banda, que ja està obert l'expedient per declarar aquest element Bé d'Interès Cultural (BIC) i destacà que són els ajuntaments, com han fet en aquest cas els de Consell i Alaró, els que han de promoure la restauració del seu Patrimoni Històric sol·licitant ajudes a través de les línies de subvencions que obri el Consell de Mallorca.

La restauració del pont, que descansa sobre un arc de mig punt, significarà el sanejament de tots els seus voltants i la intervenció en els punts de la seva estructura on presenta un notable deteriorament. També es preveu aixecar el paviment d'asfalt actual per així descobrir l'original, sempre que es trobi en bones condicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris